Aflati caracteristicile celor 12 semne zodiacale, numerele si pietrele norocoase corespunzatoare fiecarei zodii in parte.

BERBEC TAUR GEMENI RAC
LEU FECIOARA BALANTA SCORPION
SAGETATOR CAPRICORN VARSATOR PESTI

  • ASCENDENT, DESCENDENT, MIJLOCUL CERULUI, FUNDUL CERULUI

Cele mai multe persoane au nelamuriri in ceea ce priveste importanta Ascendentului si Descendentului, a Mijlocului si Fundului Cerului sau chiar nu stiu ce inseamna aceste puncte nodale ale unui horoscop.

Cea mai mare influenta intr-o harta (tema) astrala o are Ascendentul. In 24 de ore, Pamantul efectueaza o rotatie completa in jurul axei sale. La un anumit moment, o zodie va aparea la orizont (la Rasarit) si in acest fel ea va exercita o influenta foarte mare asupra celui nascut la acea ora. Acesta este Ascendentul, adica zodia ce rasare la orizont in momentul nasterii. Influenta Ascendentului actioneaza din momentul nasterii, doar ca pe parcursul vietii intervin si alti factori (experienta, educatia etc.), astfel incat treptat aceasta se atenueaza.

De multe ori Ascendentul este mai important decat insasi zodia natala, adica zodia in care se afla Soarele in momentul nasterii. Ascendentul determina atat aspectul fizic, cat si personalitatea. Daca intr-o tema natala (astrograma, horoscop personal) pentru un barbat conteaza foarte mult Soarele, iar intr-o tema natala pentru o femeie are o deosebita importanta Luna, Ascendentul are aceeasi importanta pentru toata lumea, indiferent de sex. Cu un spirit de observatie bun si dupa multa experienta, un astrolog poate sa identifice cu destula exactitate Ascendentul persoanei din fata sa, in cazul in care subiectul nu-si cunoaste ora nasterii.

Ascendentul joaca rol de cuspida (punctul de inceput) al Casei I dintr-o astrograma personalizata. Opusul Ascendentului este Descendentul (Apusul), ce joaca rol de cuspida a Casei VII. Zenitul, punctul de pe ecliptica aflat deasupra capului, se numeste Mijlocul Cerului si joaca rol de cuspida a Casei X, iar opusul sau este Fundul Cerului (de cealalta parte a planetei, nadir) si joaca rol de cuspida a Casei IV. Cele patru directii, sub forma de cruce, care apar in astrograma ca fiind deosebit de importante, sustinand parca prin pozitia lor intreaga tema natala, reprezinta crucea pe care o duce fiecare in aceasta viata. Sunt determinate astfel Casele cardinale, poate cele mai importante pentru definirea unui destin (Casa I – a personalitatii, Casa IV – a familiei generale (natiunea) si personale, Casa VII – a parteneriatelor, inclusiv casnicia, Casa X – a rolului nativului in univers, inclusiv profesia ca potential de exprimare a sortii).

  • DOMINANTA

Privind o tema de nastere, observam imediat pluralitatea, in sens calitativ si cantitativ, de tonalitati care o caracterizeaza. Vazand pe oricare dintre oameni pentru prima oara, retinem un aspect specific care le domina net pe celelalte si ne face sa gandim despre el: "e un introvertit" sau "e un arogant" ori "cat e de simpatic! ".

Dominanta este acel element astrologic dintr-o tema care se afla deasupra celorlalte prin importanta si care poate fi pus in relatie cu simplificarile de apreciere expuse mai sus. De exemplu, daca un subiect are Soarele in Fecioara si toate valorile sale astrologice figureaza in semne de pamant, dominanta temei sale este "pamantul" si aceasta ii va putea aduce eticheta de "incapatanat" sau "pragmatic".

Cautarea dominantei intr-o tema este de extrema importanta, pentru ca rezuma la maximum valentele si poate apoi sa fie examinata in mod direct pentru a avea raspunsurile exacte la cele mai diverse intrebari. Daca de exemplu dominanta unui subiect este Marte si ne intrebam despre el daca este predispus la accidente ori la raniri, vom putea raspunde afirmativ, chiar inainte de a adanci analiza horoscopului. Dominanta poate fi un astru, o Casa, un semn, un aspect ori mai multe din toate aceste lucruri puse impreuna.

Au valoare de dominanta:

A) Astrele apropiate de cele patru unghiuri ale zodiacului (Ascendent, Medium Coeli, Descendent, Fundul Cerului), mai ales primele doua. Cu cat astrul este mai aproape de aceste puncte, cu atat este mai puternic si deci dominant;

B) Astrii guvernatori ai semnului Ascendentului;

C) Astrii guvernatori ai semnului solar (unde este cantonat Soarele nativului);

D) Stellium-urile planetare (adica acumularile de mai multe planete in aceeasi zona a horoscopului);

E) Zodiile ocupate mai mult;

F) Casele ocupate mai mult;

G) Astrele care primesc sau trimit aspecte numeroase, mai ales cu cele doua Luminarii (Soarele si Luna) si cu guvernatorul Ascendentului;

H) Toate acele elemente care ies in evidenta prin unidirectionalitatea simbolului reprezentat.

  • ASTROGRAMA

Astrograma (horoscopul personal) prezinta toate informatiile astrale la momentul nasterii unui nativ, acestea incluzand pozitia planetelor in zodii si Case, Ascendentul, aspectele dintre planete. Din tot acest cumul de informatii, se vor obtine datele despre destinul nativului, o deosebita importanta avand si interpretarea de catre astrolog.

Exista mai multe feluri de analize astrologice, care toate au la baza astrograma datei de nastere (pentru care sunt necesare date exacte cum ar fi anul, luna, ziua, locul si ora nasterii). Astfel, se pot "obtine" o astrograma progresiva (in functie de "drumul" parcurs de Soare de-a lungul vietii unui nativ), astrograma actualizata (prin suprapunerea pozitiei planetelor la un anumit moment peste pozitia planetelor la momentul nasterii) ori sinastria (prin suprapunerea astrogramelor a doi nativi, cu scopul de a descoperi compatibilitatea acestora).

  • GUVERNATORII

Horoscopul este reprezentarea grafica a situatiei ceresti si terestre in momentul unei nasteri si in el mai apar in afara de cele douasprezece semne si de cele doisprezece planete, si douasprezece Case numite si Campuri sau Sectoare care indica divizarea celor 24 de ore ale zilei.

Acestea se obtin prin calcule destul de complicate care deja nu mai sunt efectuate de nimeni pentru ca exista in comert "Tabelele Caselor" deja calculate.

Diviziunea celor 24 de ore in 12 case (fiecare casa corespunzand asadar la circa doua ore din zi sau din noapte) i-a divizat de-a lungul secolelor pe astrologi in privinta metodei matematice aplicate pentru a se ajunge la aceasta divizare. S-au nascut astfel diverse sisteme de domificare, numite Placidus, Regiomontanus, Campanus, Koch etc.

Fiecare zodie are un Guvernator, un "stapan" care o reprezinta si o "coordoneaza". Pana in prezent sunt admise urmatoarele situatii, dar inca se studiaza importanta celor doua noi planete (pentru unii astronomi, planetoizi): Kiron si Ceres.

Berbec - Marte

Taur - Venus

Gemeni - Mercur

Rac - Luna

Leu - Soarele

Fecioara - Mercur

Balanta - Venus

Scorpion – Marte si Pluton

Sagetator - Jupiter

Capricorn - Saturn

Varsator - Uranus

Pesti - Neptun

  • INFLUENTA CULORILOR

Culorile reprezinta o modalitate de transmitere a unor fluxuri energetice ce influenteaza personalitatea si in functie de ce culori ne guverneaza zodia avem un anumit comportament. Pentru a putea folosi corespondentele energetice ale culorilor trebuie sa stim anumite lucruri despre fiecare culoare si energia pe care aceasta o emana.

Portocaliul nu este o culoare cu vibratie obisnuita, planetara, ci apartine unei singure stele. Calitatea ei o folosim in momentele de maxima spiritualitate, de meditatie.

Culoarea galben corespunde esteticului, libidoului, momentelor de tandrete, intime, ascultarii muzicii, momentelor de regasire si de reconciliere.

Violetul faciliteaza comertul, scrierea corespondentei, convorbirile telefonice, discursurile, calculele financiare, afacerile, aspectele intelectuale.

Verdele are doua nuante, una pentru tratarea bolilor si cealalta pentru aspecte financiare de mare clasa. De altfel, americanii au sesizat ambele aspecte, folosind halate verzi la medici si in domeniul financiar bancnota verde, dolarul.

Culoarea indigo este benefica in momentele deosebite prin strategie, tactica, diplomatie, decizii si precizari clare, de coerenta maxima. Vom invata sa fim mai atenti si mai ageri.

Albastrul se apropie de spiritualitatea portocaliului. Aduce jovialitate, bun simt, dorinte de prietenie, adoratie si glorificarea vietii divine.

Rosul indica nativul energetic, dinamic, sportiv, militar, mobilizator.