Mai tineti minte lectiile de bune maniere inghesuite in orele de dirigentie? Poate ca nu au fost cele mai captivante momente, dar cu siguranta s-au dovedit utile mai tarziu. Daca in familie ne permitem sa mai uitam din principiile invatate, cand vine vorba de comportamentul in societate, fiecare greseala risca sa fie taxata.

In lumea afacerilor, pedeapsa pentru lipsa de maniere iti poate afecta viitorul. Pentru a ne reaminti cum trebuie sa ne comportam la o cina de afaceri, Reuters ne pune la dipozitie un ghid de bune maniere realizat de Jo Bryant, consultant pe probleme de eticheta pentru Debrett’s, autoritatea londoneza in materie de maniere si comportament.

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva reguli de eticheta ce ar putea face diferenta intre o intalnire de afaceri reusita si una esuata.

1. Pentru inceput, servetelul nu se agata la gat, ci se intinde in poala. Stai drept avand grija sa nu iti deranjezi vecinii de la masa cu coatele. De asemenea, nu tine coatele pe masa si nu te sprijini pe ele cand mananci.

Citeste articolul in intregime pe SmartWoman.ro