Intr-o lume a obiectelor din plastic, fibra de carbon, otel inoxidabil, sau prefabricate, exista oameni care s-au intors la natura si la pasiunea pentru constructiile din lemn. Sandor Czirjak a facut un pariu si a construit o bicicleta functionala, 100% din lemn. Mihai Patrascu cutreiera marile intr-un velier construit de tatal sau, creat tot din lemn. Entuziasmul pentru constructii neconventionale si pasiunea pentru aventura i-au transformat pe cei doi in eroi Discovery.

Citeste mai jos povestile pe scurt ale celor doi eroi si daca te conving, ofera-le votul tau pe pagina de Facebook a Discovery Romania. Tot acolo ii vei putea cunoaste pe ceilalti opt finalisti si sustinatorii lor si vei putea urmari scurtmetrajele inspirate din povestile lor de viata.

In urma unei noi jurizari in cadrul festivalului de film TIFF si a voturilor primite pe Facebook, va fi ales doar unul dintre sustinatori care va primi premiul cel mare in valoare de 3000 de euro.

Pana pe 11 iunie, Discovery te invita sa votezi povestea care te-a impresionat cel mai mult. Intra pe pagina de Facebook a Discovery Romania si descopera eroii nostrii.

Erou Discovery: Sandor Czirjak

Bicicleta de lemn

Sustinator: Attila Czirjak

Motto: "Rabdarea poate naste lucruri frumoase"

Sandor Czirjak (67) este faimos in Cluj pentru talentul si indemanarea de a prelucra manual lemnul. Czirjak sau Ciri, cum ii spun cei apropiati, este foarte mandru de pasiunea sa. Una dintre lucrarile sale preferate este o bicicleta realizata 100% din lemn, perfect functionala, cu care creatorul ei a parcurs pana acum peste 500 de km. Chiar daca nu a obtinut premii impresionante, Czirjak se ambitioneaza si mai tare sa-si termine proiectele atunci cand oamenii din jurul sau se indoiesc de reusita sa. Czirjak locuieste in Cluj si este lacatus mecanic.

Impresionat de povestea bicicletei din lemn, perfect functionala, sustinatorul lui Czirjak ii va dona acestuia premiul cel mare, in valoare de 3000 euro, in cazul in care va castiga.

Erou Discovery: Mihai Patrascu

Un velier si trei generatii

Sustinator: Aurora Burducea

Motto: "Thought this be madness, yet there is method in it", Shakespeare

Mihai Patrascu (42) este director de imagine si capitanul velierului Allegro, o ambarcatiune "bricolata" manual chiar de tatal sau. Este primul yacht romanesc care a castigat o regatta internationala - Odyssail 2006. Mihai a ajuns pe mare inca de la varsta de 4 ani, iar acum nu-si mai poate imagina un concediu "fara plutirea spre destinatii de dincolo de orizont". Isi doreste sa ajunga cu Allegro cel putin dincolo de Atlantic, iar la intoarcere sa urce pe Nil, acolo unde visa sa ajunga si tatal sau. Castigul sau este urias: liniste si echilibru, trairi intense oferite de natura si cunoastere altor "lumi".

Impresionata de pasiunea autentica, de prietenia si spiritul de libertate ale capitanului de pe Allegro, sustinatoarea sa va dona o parte din bani pentru imbunatatirea velierului. Mihai Patrascu este clujean stabilit in Bucuresti.

Click aici si voteaza-ti eroul preferat!