Chiar daca isi doresc lucruri diferite de la viata, pe Florin Limbovici si Laurentiu Serban ii leaga un stil de viata aparte, dedicat sporturilor extreme, dar si faptul ca amandoi au fost alesi "eroi" Discovery. Florin este chiar un pionier in miscare alternativa, practicand un sport nu foarte cunoscut in Romania - slackline. Cu alte cuvinte, traversarea unei chingi legata intre doi copaci pe distante cat mai lungi. Laurentiu, militar de cariera, zboara cu parapanta, merge cu motocicleta si face alpinism. Un accident in Afgasnistan, in urma caruia si-a pierdut un picior, l-a facut sa inteleaga ca fiecare clipa merita a fi traita.

In aceasta seara, de la ora 21.30, clujenii vor putea vedea scurtmetrajele inspirate de vietile celor doi, alaturi de alte opt povesti ale unor oameni din Romania, pe care Discovery i-a ales pentru puterea cu care isi traiesc pasiunile. Proiectia se va intampla la Meeting Point (in curtea Muzeului de Arta) si tot acolo puteti vedea o expozitie foto cu imagini de la filmarile acestor scurtmetraje.

Pana pe 11 iunie, puteti vota povestea care v-a impresionat cel mai mult pe pagina Discovery Romania de pe Facebook, rasplatandu-i pe cei care i-au descoperit pe cei zece eroi Discovery. In urma unei noi jurizari in cadrul festivalul de film TIFF si a voturilor primite pe Facebook, unul dintre sustinatori va fi desemnat marele castigator care va primi premiul in valoare de 3000 de euro.

Erou Discovery: Florin Limbovici

Maestrul echilibrului

Sustinator: Luana Georgita

Motto: O altfel de miscare!

Florin (34) este un pionier in miscare alternativa. Limbox, asa cum a fost poreclit de prieteni, este alpinist utilitar dar si instructor de escalada si slackline - un sport de echilibru, de concentrare si de coordonare a miscarilor. Pasionat de acest sport prea putin cunoscut in Romania, Florin a fost clasat in primii 8 la Cupa Mondiala de Slackline 2011, de la Munchen. La baza, acest sport presupune traversarea unei chingi de 2,5 cm latime legata intre doi copaci, la o inaltime de 60 de cm de sol. Cu timpul, sportul a evoluat, creandu-se mai multe ramuri: longline-ul sau mersul pe chingi cat mai lungi (recordul este de 300 de metri), trickline-ul, adica realizarea trick-urilor pe chinga si highline-ul, mersul pe chinga la inaltimi mari, intre stanci sau cladiri. Toate aceste sporturi ii dau ocazia lui Florin de a face miscari unice, ajutandu-l sa-si depaseasca limitele.

Sustinatoarea lui Florin este impresionata de devotamentul si hotararea de a stabili noi performante intr-un sport extrem care presupune sa te misti continuu. Daca va castiga premiul cel mare, sustinatoarea lui Florin ii va investi in asociata sportiva din care fac amandoi parte.

Erou Discovery: Laurentiu Serban

Supravietuitor extrem

Sustinator: Anca Gradinaru

Motto: "Ce nu te omoara, te face mai puternic"

De meserie militar, Laurentiu (32) isi traieste viata din plin - zboara cu parapanta, merge pe o motocicleta de viteza si isi construieste singur orice, de la un motor la o poarta. Dupa un accident suferit in Afganistan in urma caruia si-a pierdut un picior, Laurentiu a adoptat un stil de viata unic, traind fiecare clipa la intensitate maxima. In ciuda accidentului suferit, el nu a renuntat nicio clipa la pasiunile sale. Mai mult chiar, nu renunta niciodata la nimic din ce-si doreste, desi uneori ar avea motive sa o faca. Una dintre cele mai mari realizari ale lui Laurentiu este infiintarea unei asociatii a Armatei Romane menite sa-i sprijine pe militarii raniti in teatrele de operatiuni si pe copiii celor decedati.

Propunerea de a deveni unul dintre eroii Discovery a venit chiar din partea prietenei sale care, in cazul in care ar castiga premiul cel mare, si-ar dori sa calatoreasca impreuna cu Laurentiu si sa construiasca un foisor in gradina casei lor din Bucuresti.

Click aici si voteaza-ti eroul preferat!