​Spencer Elden era doar un bebelus acum 20 de ani, cand tatal lui l-a aruncat in piscina pentru a fi fotografiat cum incearca sa prinda o bancnota de 1 dolar sub apa, agatata de o undita, urmand ca imaginea sa devina coperta albumului "Nevermind" al trupei Nirvana. Albumul a implinit la sfarsitul saptamanii 20 de ani de la lansare, iar fotografia este una dintre cele mai reprezentative pentru muzica anilor '90, noteaza CNN.

Cum ar arata coperta Nevermind dupa 20 de aniFoto: Captura YouTube

Elden are si el 20 de ani, la fel ca albumul celebrat pe 24 septembrie, care a catapultat trupa in 1991 in topuri cu piese ca "Smells Like Teen Spirit" si a dat nastere stilului grunge.

Tanarul glumeste spunand ca spre deosebire de alti copii a caror imagine este asociata cu dragalasenie, el are de suferit: "Cand ma prezinta, oamenii se refera la mine ca 'bebelusul Nirvana'", spune el.

Tatal lui Spencer, artistul Rick Elden, care se ocupa de efecte speciale la Hollywood, a acceptat in 1991 sa lucreze la coperta cu colegul sau de apartament, fotograful Kirk Weddle, fara sa fie platit.

"Mi-au dat drumul in apa si asta a fost. Un prieten care ajuta alt prieten", spune Spencer.

Rick Elden a povestit ca bebelusii isi tin respiratia atunci cand le sufli in fata, asa ca i-a suflat in fata lui Spencer si i-a dat drumul in apa, unde bebelusul a stat circa 2 secunde. Cei doi fotografi nu isi dadeau seama la vremea respectiva cat de celebra va ajunge imaginea.

Tanarul spune ca este fan Nirvana si ca a sarbatorit sambata lansarea impreuna cu prietenii. Nu i-a cunoscut insa niciodata pe membrii trupei.

Potrivit Daily Mail, Spencer a acceptat sa recreeze fotografia pentru fotograful britanic John Chapple.