​"Lulu", material creat in urma colaborarii dintre Metallica si Lou Reed (Velvet Underground), va fi lansat pe 31 octombrie. Conform declaratiilor lui James Hetfield, discul nu trebuie considerat "noul album Metallica".

Metallica si Lou ReedFoto: loureedmetallica.com
  • Albumul "Lulu" poate fi ascultat online aici.

Albumul "Lulu" a fost inspirat de "Spiritul Pamantului" si "Cutia Pandorei" (piese de teatru controversate, apartinand scriitorului german expresionist Frank Wedekind), care aduc in atentie viata unei tinere dansatoare abuzate.

De la publicarea lor in 1900, piesele au servit ca sursa de inspiratie pentru coloana sonora a unui film mut (Cutia Pandorei, 1929), pentru opera si pentru diverse alte materiale.

Initial, versurile si muzica pentru "Lulu" au fost create de Lou Reed pentru o piesa de teatru in Berlin. Dupa ce Lou si Metallica au cantat impreuna la Rock and Roll Hall of Fame, a fost initiat un nou proiect "Lulu", avand ca punct de pornire versurile lui Lou.

In cadrul unui interviu acordat unui post argentinian la inceputul lui octombrie, James Hetfield a declarat ca "Lulu" nu trebuie considerat "noul album Metallica".

"E foarte diferit. Nu este noul album Metallica. Este Lulu. Tocmai de aceea l-am numit Lulu - nu este Metallica si nu este Lou Reed. Este doar un album intitulat Lulu. Sunt sigur ca fanii Metallica au impresia ca acesta este noul album. Nu este."

"Este pur si simplu un proiect pe care l-am luat ca o provocare. Sunt cateva riffuri foarte bune. Nu cant foarte mult pe album, Lou si versurile sale sunt in prim plan. Sunt fani care nu vor intelege acest proiect insa noi nu ne putem opri. Vrem sa exploram cat mai mult".

Tracklist Lulu (Lou Reed si Metallica)

01. Brandenburg Gate

02. The View

03. Pumping Blood

04. Mistress Dread

05. Iced Honey

06. Cheat On Me

07. Frustration

08. Little Dog

09. Dragon

10. Junior Dad