​Videoclipul celui mai nou single Vama (Copilul care alearga catre mare) il are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc, informeaza un comunicat remis redactiei. Materialul marcheaza doua debuturi: primul rol ca actor intr-un videoclip muzical pentru Victor Rebengiuc, precum si debutul regizoral al lui Tudor Chirila. Clipul va fi lansat pe 3 noiembrie, la Silver Church, in cadrul unui concert Vama.

Victor Rebengiuc si Tudor ChirilaFoto: Vlad Plaiasu

“Am acceptat pentru ca il cunosc pe Tudor inca de mic, de cand era student si pentru ca mi s-a parut scenariul interesant, incitant si era o experienta noua pentru mine", spune Victor Rebengiuc.

"A sosit momentul noilor experiente pentru mine. Personajul meu e un rege chinuit, care a pierdut totul sau aproape totul si care isi gaseste ultimul refugiu in amintirea despre copilaria lui.”

Tudor Chirila - scenarist si regizor al noului videoclip Vama

"Victor Rebengiuc a fost pentru mine Regele acestui videoclip din prima clipa in care m-am gandit la scenariu", spune Tudor Chirila, scenarist si regizor al noului videoclip Vama.

"Intotdeauna o tipologie sau un actor isi fac loc in mintea mea cand scriu cate o schita sau o poveste. M-am indreptat oarecum sceptic catre Teatrul Bulandra, intr-o dimineata, acum vreo doua saptamani. Am fost emotionat cand i-am prezentat proiectul pentru ca pe masura ce vorbeam ma convingeam si mai tare ca el este regele. Cand a acceptat am rasuflat usurat. Apoi, la cateva secunde dupa ce am parasit cabina lui, m-am simtit deodata apasat de responsabilitatea pe care tocmai mi-o facuse cadou.

Cand ai ca protagonist un actor de valoarea lui Victor Rebengiuc trebuie sa stii ce sa-i ceri si trebuie sa te ridici la nivelul lui de profesionalism. Frica asta ca n-am sa pot gestiona relatia noastra asa cum trebuie, ca nu voi sti exact ce vreau s-a spulberat pe platou unde am gasit un partener cald si bun. Este un sentiment uluitor si asemanator cu un fel de betie a puterii satisfactia pe care o incerci vazandu-l pe Victor Rebengiuc cum interpreteaza cu usurinta orice ii ceri. A fost o experienta de care inca ma bucur. Pentru mine si colegii mei participarea lui Victor Rebengiuc la videoclipul nostru este o onoare si o mare bucurie.”

Totodata, Tudor Chirila semneaza scenariul videoclipului Vama. “Scenariul a venit firesc in urma versurilor. Cred ca noi, oamenii, suntem, din pacate, fabricantii, dar si stapanii fricilor noastre in jurul carora construim ziduri inalte. Adesea ele se nasc din incercarea de a raspunde la intrebarile majore ale omului si din cautarea utopica a fericirii ca stare permanenta a fiintei. Asa ca s-a nascut metafora asta a unui rege intr-un palat pustiu care cauta dusmani inexistenti. Cauta, dar nu gaseste pe nimeni cu care sa se confrunte pentru ca a ramas singur. Apoi, in ratacirile lui prin castel, ajunge in pivnita in care va gasi "cheia" salvarii sale... Este un scenariu despre nostalgia copilariei, unul din singurele momente ale vietii in care nu ne intrebam ce e fericirea.”

Rolul copilului ii apartine lui Matei Pavel Ionescu, fiul de 5 ani al lui Gelu Ionescu, claparul formatiei Vama.

Filmarile au durat doua zile si au avut loc pe plaja Marii Negre, in localitatea Corbu si la Casino Sinaia. Costumele au fost create de Doina Levintza. Videoclipul a fost produs de Libra Film si Agentia de Vise, cu sprijinul Primariei Municipiului Sinaia.

Lansarea oficiala

Videoclipul Copilul care alearga catre mare va fi lansat oficial pe 3 noiembrie, in cadrul unui concert Vama in Silver Church (Calea Plevnei 61). Imediat dupa proiectia din club, videoclipul va fi postat pe pagina oficiala de Facebook a formatiei: www.facebook.com/VamaMusic. Tot de pe pagina de Facebook fanii vor putea descarca gratuit noul single Vama.