Fanii Metallica prezenti pe Gurgaon Stadium din New Delhi au distrus scena pe care James Hetfield si colegii ar fi trebuit sa urce vineri seara, scrie firstpost.com. Patru persoane din randul organizatorilor au fost arestate.

concert Metallica anulatFoto: Captura YouTube

Primul concert Metallica in New Delhi ar fi trebuit sa aiba loc vineri seara, la Gurgaon Stadium, in cadrul F1 Rocks (eveniment organizat cu prilejul primei curse Formula 1 in India).

Anuntul facut de organizatori in legatura cu amanarea concertului pentru a doua zi (din cauza unor "probleme tehnice") i-a infuriat pe cei peste 25.000 de fani prezenti la eveniment. Mai multi dintre fanii aflati in primele randuri au sarit gardul despartitor, au urcat pe scena si au inceput sa distruga aparatura si decorul.

Desi initial fusese anuntata amanarea concertului pentru ziua de sambata, evenimentul a fost in cele din urma anulat. Metallica va concerta totusi in India duminica, in orasul Bangalore.

Reactia trupei Metallica

Intr-un comunicat postat pe site-ul oficial, Metallica a explicat pozitia trupei in legatura cu spectacolul amanat.

"Am ajuns vineri in Delhi, nerabdatori si pregatiti pentru primul nostru concert in India la concertul F1 Rocks. Totusi, imediat dupa conferinta de presa tinuta dupa-amiaza la hotelul de langa stadion, am fost anuntati ca se pune in mod serios intrebarea daca spectacolul poate avea loc, avandu-se in vedere siguranta publicului. Iar prima noastra grija este intotdeauna siguranta voastra, a fanilor.

Imediat ce noi si DNA, promoterii spectacolului, am constatat ca o bariera de protectie din fata scenei a cedat si ca nu o vom putea repara in mod adecvat, a fost anuntata amanarea spectacolului pana sambata. Din nefericire, promoterii nu au putut obtine, intr-un timp atat de scurt, permisiunea pentru a organiza un spectacol sambata. Prin urmare, DNA a anuntat ca nu vom mai putea canta in Delhi. In urmatoarele 24 de ore DNA va remite un comunicat cu privire la modalitatile de returnare a banilor".