"Pot sa va spun ca NU se retrage, ca NU se face nici un transplant si ca e un zvon pe care l-a lansat Evenimentul Zilei, eu vorbind in prealabil cu ei si spunandu-le ca nu este adevarat", a declarat, pentru HotNews.ro, Cosmin Nicoara (manager si impresar al trupei Iris), dupa ce Evenimentul Zilei a relatat miercuri ca solistul trupei rock Iris, Cristi Minculescu, ar putea avea nevoie de un transplant de rinichi in Germania si ca s-ar putea retrage din lumea muzicala.

Cristi MinculescuFoto: Hotnews

"Cristi se afla in Germania, dar pentru analizele pe care le face o data la trei luni", a mai explicat Cosmin Nicoara pentru HotNews.ro.

"Pot sa va spun ca NU se retrage, ca NU se face nici un transplant si ca e un zvon. Cristi se afla in Germania, dar pentru analizele pe care le face o data la trei luni"

Cosmin Nicoara (manager si impresar Iris)

"La fiecare trei luni face acest drum in Germania, un drum ca si celelalte. El a mai fost de multe ori, numai ca nu m-a intrebat nimeni atunci de ce se duce. Acuma, cineva a aflat ca s-a dus si probabil a vrut sa infoaie un pic toata treaba asta.

Persoana de la Evenimentul, care a lansat zvonul, a vorbit cu mine, i-am spus ca nu e adevarat si totusi s-a dus mai departe pe drumul lui. E decizia lui."

Evenimentul Zilei a dat ca foarte probabil un nou transplant pentru Cristi Minculescu, solistul trupei Iris. Transplantul de rinichi ar fi fost necesar din cauza nivelului foarte mare al creatininei (un indicator al faptului ca rinichii sunt deteriorati sau nu mai functioneaza normal). La fel ca in cazul transplantului din urma cu doi ani, donator ar putea fi tot sotia artistului.

Conform evz.ro, Rodica Minculescu a negat informatia ca operatia de rinichi ar fi iminenta, dar nu a infirmat faptul ca analizele lui Cristi arata un nivel foarte mare al creatininei in sange.

Zvonuri privind existenta unor chisturi la rinichii lui Cristi Minculescu au aparut inca din 2009:

  • Dorel Sandesc, medicul si prietenul lui Cristi, recunostea la un post TV ca "Exista o afectare a rinichilor, dar prin operatia facuta [n.r. operatia initiala, din urma cu doi ani, la ficat] se dorea stoparea si a bolii renale".
  • Dan Bittman, prieten cu solistul trupei Iris, declara in presa: "Cristi Minculescu are probleme si cu rinichii si ar putea urma o alta operatie".

Cristi Minculescu, care sufera de o boala ereditara ce se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, a fost supus, in martie 2009, unui transplant hepatic, la o clinica din Germania. Interventia a durat zece ore, medicii fiind surprinsi de structura particulara a ficatului acestuia, care avea aproape 20 de kilograme si multe chisturi.