Stefan Atirgovitoae, in varsta de 11 ani, a castigat cea de a zecea etapa, si ultima, a emisiunii-concurs "Ti lascio una canzone", difuzata de Rai Uno, cu piesa "Casa Bianca" de Don Bachy. Locul in finala i-a fost asigurat inca din etapa a doua cand a primit premiul juriului pentru interpretarea piesei "Una canzone per te". In finala de sambata, 26 noiembrie, au fost selectate 10 piese, dintre care doua sunt interpretate de Stefan.

Stefan AtirgovitoaeFoto: Captura Youtube.com

Tanarul se calificase deja in finala dupa cea de a doua etapa cand a primit trofeul juriului tehnic al emisiunii pentru interpretarea unei piese considerate deosebit de dificila "Una canzone per te", scrie Gazeta Romaneasca. De asemenea, Stefan a castigat si etapa a saptea a emisiunii-concurs cu piesa "Profeta non saro".

Stefan Cristian Atigovitoae a castigat anul acesta trofeul "SanRemo Junior". Tanarul este elev al Colegiului National de Arte "Octav Bancila" din Iasi, clasa de pian. (vezi CV-ul lui Stefan Atirgovitoae)

Stefan nu este primul roman care a cucerit Italia. Anul trecut, Madalina Lefter a castigat premiul juriului la concursul "Ti Lascio Una Canzone" si a devenit singurul copil care a incheiat un contract cu televiziunea italiana Rai Uno. Tanara de 13 ani, de asemenea din Iasi, a fost invitata in editia din acest an a concursului unde a cantat in duet cu celebra artista Olivia Newton-John.

Emisiunea-concurs are ca scop promovarea muzicii italiene si internationale din ultimii 50 de ani.