Paul McCartney a renuntat sa fumeze canabis, de dragul fiicei sale de opt ani, Beatrice. Fostul Beatle spune, intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone si citat de The Daily Telegraph, ca a venit timpul sa renunte la canabis, invocand "simtul responsabilitatii" pentru fata sa.

"Mi-am fumat partea. Cand cresti un copil, simtul responsabilitatii se schimba, daca esti norocos, la un moment dat. Ajunge! Pur si simplu nu mai consideri necesar acest lucru".

Sir Paul admite ca a fumat mult. Heather Mills, mama lui Beatrice, a sustinut ca acesta fuma marijuana la fel de des cum altii beau ceai in perioada in care cei doi au divortat.

Celebrul cantaret si compozitor nu a explicat de ce nu a renuntat la canabis pentru ceilalti patru copii ai sai.

Cel care l-a invatat pe Sir Paul sa fumeze marijuana, la jumatatea anilor '60, a fost Bob Dylan. Dupa acest moment, Paul McCartney a devenit un consumator prolific, experimentand heroina, LSD si cocaina.

Unele cantece ale Beatlesilor au fost acuzate ca sunt inspirate de droguri, cel mai cunoscut exemplu fiind melodia Lucy in the Sky with Diamonds, interzisa de BBC.

McCartney a fost arestat in cateva randuri din cauza drogurilor. In 1972 a fost arestat in Scotia si in Suedia pentru detinere de canabis si in 1980 a fost deportat din Japonia, dupa ce s-a descoperit ca avea ascunse droguri in bagaje.