Cantareata britanica Adele a egalat recordul detinut de Whitney Houston, ocupand pentru a 20-a saptamana (neconsecutiv) locul intai in topul american Billboard Hot 200, cu albumul "21", scrie billboard.com. Performanta a fost inregistrata si de coloana sonora a filmului "The Bodyguard" (pe care apar mai multe piese ale lui Whitney Houston, inclusiv "I Will Always Love You"), in 1992-1993.

AdeleFoto: Captura YouTube

Discul "21" al cantaretei Adele a vandut 237.000 de copii in saptamana care s-a incheiat pe 12 februarie (ziua in care s-au decernat premiile Grammy).

De asemenea, primul album al artistei, intitulat "19", a urcat in Billboard 200 pe locul 9, cu vanzari de 36.000 de copii.

Dupa ce a obtinut in weekend 6 trofee din 6 nominalizari la cea de-a 54-a gala a Premiilor Grammy, cantareata britanica Adele a devenit una dintre putinele cantarete "demne" de a aparea pe coperta revistei Vogue US. In cadrul pictorialului ce va putea fi vazut in numarul din martie, Adele poarta si o bluza Tom Ford de inspiratie transilvaneana.

Presa a anuntat de curand ca Adele doreste sa ia o pauza de cinci ani de la cariera muzicala, pentru a se dedica relatiei sale sentimentale cu Simon Koneck. Artista a scris insa pe site-ul sau oficial ca nu poate fi vorba de o pauza de cinci ani, ci "mai degraba de 4-5 zile".

Whitney Houston, detinatoarea recordului de prezente pe prima pozitie in top 200, a urcat pana pe locul sase in Billboard, cu discul Greatest Hits. Artista a murit pe 11 februarie. Funeraliile lui Whitney Houston vor fi transmise in direct pe internet.