Binecunoscutul compozitor şi interpret italian Toto Cutugno va susţine un concert miercuri, de la ora 20,00, la Sala Palatului din Bucureşti. Artistul va fi însoţit de big band-ul său de opt instrumentişti şi va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale alături de alte noi compoziţii.

Cunoscut drept unul dintre cei mai mari artişti italieni, Toto Cutugno a lansat 12 albume proprii, care s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare, în întreaga lume. Cântăreţul a compus mai mult de 400 de melodii pentru peste 50 de interpreţi celebri precum Adriano Celentano, Joe Dassin, Luis Miguel, Fausto Leali, Miguel Bose, Ricchi e Poveri, Peppino di Capri, anunta Agerpres.

Ca solist, a participat la 14 ediţii ale Festivalului de la San Remo, pe care l-a şi câştigat în 1980, cu piesa ''Solo noi'', iar în 1990 a obţinut locul 1 la Eurovision, cu piesa ''Insieme''.

Melodia sa, 'L'italiano', înregistrată în 1983, este cântată de peste 160 de interpreţi din întreaga lume, fiind cel mai fredonat cântec italian al tuturor timpurilor, după 'Volare' al lui Domenico Modugno. Albumul omonim este cel mai bine vândut disc italian între 1981 - 1986.

Toto Cutugno s-a născut la Fosdinovo în Italia în 1943, însă la câteva luni de la naştere familia lui s-a mutat în La Spezia. Încă de mic copil a arătat că deţine aptitudini muzicale, în special pentru instrumentele de percuţie. Şi-a început cariera ca toboşar în diverse trupe locale până la vârsta 19 ani, când i s-a oferit un contract pentru un turneu de 6 luni în Finlanda. La întoarcere a pus bazele primei sale trupe - Toto e i Tati (1966) - şi a obţinut totodată şi un contract cu casa de discuri Carosello, colaborare care îl va face cunoscut în toată Italia. Cu această trupă a lansat în 1970 albumul ''Questo fragile amore''.

Cinci ani mai târziu a înfiinţat trupa Albatros (1975) cu ajutorului căreia muzica lui Cutugno începe să treacă graniţele Italiei. Ajunge să fie ascultat şi apreciat ca artist şi compozitor în toată lumea cu hit-uri ca ''Africa'' sau ''Santa Maria de Portugal''. Astfel cantautorul italian începe să compună piese pentru diferiţi artişti precum Mireille Mathieu, Luis Miguel, Miguel Bosé sau Ray Charles.

În peste 40 de ani de carieră, Cutugno a lansat 19 albume, vândute în peste 150 de milioane de exemplare. Dintre piesele cu care a cucerit inima publicului şi pe care le vom auzi şi la Bucureşti în concertul din 29 februarie, se numără ''Solo Noi'', ''L'Italiano'', ''Serenata'' sau ''Emozioni''.