Un recital cameral de flaut si chitara sustinut de Matei Ioachimescu (flaut) si George Popescu (chitara) - Dot.DUO Romania, este programat marti, 17 aprilie, intre orele 19:00 - 21:00, la Ateneul Roman. Dot.DUO Romania a luat fiinta din dorinta a doi artisti, considerati unii dintre cei mai importanti solisti ai vremii noastre, de a prezenta noi mijloace de expresie ale repertoriului clasic pentru flaut si chitara, repertoriu imbogatit cu lucrari contemporane de referinta si prime auditii. Formula ansamblului este una inedita in Romania si s-a bucurat de un succes enorm in timpul turneului national 2011, iarconcertul de debut de la Viena a trezit admiratia unui public cu criterii foarte inalte.

Flautistul Matei Ioachimescu este un muzician complet, licentiat al Universitatii de Muzica din Viena, premiant al Thyll Durr Stiftung si Yehudi Menuhin Foundation, cu o bogata activitate artistica internationala ca solist si membru al mai multor ansambluri camerale. Reprezentant de marca al noii scoli de chitara clasica din Romania, George Popescu este un chitarist carismatic, laureat al multorconcursuri internationale, ce imbina intr-o armonie totala trairea intensa a interpretarii cu o tehnica instrumentala de exceptie.

Dot.DUO Romania reuseste prin abordarea riguroasa si o prezentare placuta a muzicii clasice, de la Bach la sunetele calde ale Choro-ului brazilian si ethosul muzicii din Balcani, momente de o atmosfera unica.