Adam Yauch, unul dintre membrii fondatori ai trupei americane de hip-hop Beastie Boys, a murit vineri, la varsta de 47 de ani, informeaza AFP. El fusese diagnosticat in 2009 cu un cancer al glandelor salivare.

Adam Yauch, in 2009Foto: Agerpres/AP

Cunoscut sub numele de scena "MCA", "muzicianul, rapperul, activistul si cineastul Adam Yauch a murit in aceasta dimineata, in orasul sau natal New York, dupa o lupta de aproape trei ani cu cancerul", au anuntat impresarii trupei intr-un comunicat transmis vineri seara.

Artistul suferea de o tumoare a glandelor salivare ce a fost depistata in 2009 si a dus la amanarea turneelor trupei si intarzierea cu doi ani a lansarii ultimului album "Hot Sauce Committee Part Two".

Originar din Brooklyn, Adam "MCA" Yauch, a fondat grupul Beastie Boys in 1979, impreuna cu prietenii sai Mike Diamond, cunoscut ca "Mike D", si Adam Horowitz - "Ad-Rock". Trupa, care la inceput a cantat punk, a evoluat spre hip-hop in anii 1980.

In cei peste 30 de ani de cariera, trupa Beastie Boys a vandut 40 de milioane de albume.

"(You Gotta) Fight for Your Right (to Party!)" si "Sabotage" sunt doua dintre cele mai cunoscute hituri ale formatiei Beastie Boys.