Anggun, reprezentanta Frantei la Eurovision Song Contest, a lansat o versiune in limba romana a piesei "Echo (You And I)", scrie tvr.ro. Noua varianta a melodiei este realizata in colaborare cu Keo.

Anggun, reprezentanta Frantei la EurovisionFoto: Eurovision.tv

In cadrul Selectiei Nationale de pe 10 martie, Anggun a cantat in direct la TVR 1, TVR HD si TVR International.

Anggun Cipta Sasmi (nascuta la data de 29 aprilie 1974, in Jakarta, Indonezia) este o cantareata de origine indoneziana cunoscuta pentru hit-ul sau "Snow on the Sahara", lansat in anul 1997. Albumele sale au fost lansate in peste 35 de tari, ajungand in Top 5 in clasamentele din Europa si in primele 20 in cele americane; pana acum vandut peste 2 milione de CD-uri in intreaga lume.

Printre cele mai importante realizari ale sale sunt un premiu "World Music Award", un concert de Craciun de la Vatican sustinut in prezenta Papei Ioan Paul al II-lea, un interviu CNN New York si o prestigioasa nominalizare "Chevalier des Arts et des Lettres" din Franta.

Anggun a interpretat piese in duet cu Peter Gabriel, Michael Bolton, Julio Iglesias, Bryan Adams, dar si alaturi de DJ Cam, Laurent Wolf, Pras (din trupa The Fugees). In plus, a realizat piese si pentru coloana sonora a unor filme precum blockbuster-ul "The Transporter II", "Open Hearts" sau mult-premiatul, "Ces Amours-la", regizat de Claude Lelouch.

Albumul "Echoes" reprezinta un nou pas in evolutia artistei, intorcandu-se la sound-ul pop care a consacrat-o. Anggun s-a implicat in toate etapele realizarii albumului, ea scriind versurile pieselor.

Albumul "Echoes" surprinde ecourile unui artist impartit intre doua lumi: Indonezia natala si tara adoptiva, Franta, care a reusit sa gaseasca un echilibru intre cele doua culturi. A obtinut nationalitatea franceza in anul 2000 si considera ca este un mare cadou sa reprezinte Franta la Eurovision. Artista va intra in concurs cu piesa intitulata "Echo" ("You and I") in finala de pe 26 mai la Baku, Azerbaidjan.

Anul trecut, Franta s-a clasat doar pe pozitia a 15-a. Desi era vazut de casele de pariuri ca favorit in finala Eurovision de la Dusseldorf si pe locul 7 intr-un clasament realizat de Google, Amaury Vassili (piesa Sognu) a obtinut doar 82 de puncte in finala Eurovision din 2011.

Mandinga, reprezentanta Romaniei de anul acesta la Eurovision, va urca pe scena in cadrul primei semifinale, pe 22 mai.