Candidata spaniola la Eurovision, Pastora Soler, a marturisit joi ca televiziunea publica din tara sa a sfatuit-o sa nu castige finala de sambata, deoarece, in acest caz, Spania ar trebui sa organizeze urmatoarea editie, ceea ce ar costa "enorm de multi bani", scrie AFP.

"Mi-au spus: 'Te rugam, nu castiga!'", a declarat ea, pe ton de gluma, la postul de radio ABC Punto Radio, inainte de a recunoaste, mai serios, ca acest subiect preocupa televiziunea publica TVE.

"Cred ca nu este momentul, nici pentru Spania, nici pentru televiziunea publica" castigarea Eurovisionului, a spus ea. "Daca am castiga, cred ca ar fi imposibil (sa organizam viitoarea editie), pentru ca ar costa enorm de multi bani".

"Azerbaidjanul (unde are loc Eurovisionul in acest an, n.r.) poate sa isi permita, pentru ca stim ca e o tara care are petrol, dar noi trebuie mai intai sa iesim din situatia asta proasta", a adaugat Pastora Soler, care a precizat ca i-ar placea sa iasa "intre primii cinci, a doua, a treia sau a patra ...".

Spania face parte dintre tarile calificate din oficiu, avand in vedere importanta contributiei sale la finantarea evenimentului.

Tara, a patra economie a zonei euro, a reintrat in recesiune in acest an si are o rata a somajului de 24,44%.