​Desi ar fi trebuit sa fie anuntate dupa disputarea finalei, rezultatele celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision au "scapat" pe internet. Suedia, considerata si favorita la castigarea finalei de astazi, a obtinut prima pozitie, scrie Wiwi Blogs. Pe urmatoarele locuri se afla Turcia si Serbia.

Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision 2012Foto: Elke Roels (EBU)

Rezultatele semifinalei desfasurate joi, 24 mai

1. Suedia

2. Turcia

3. Serbia

4. Ucraina

5. Macedonia

6. Norvegia

7. Lituania

8. Malta

9. Estonia

10. Bosnia

Despre Loreen, favorita la castigarea Eurovision 2012

Loreen, reprezentanta Suediei, este data drept castigatoare si la casele de pariuri, dar si in sondajele online.

Intr-un clasament al celor mai frumoase femei de la Eurovision 2012, Loreen ocupa abia locul 8, clasamentul fiind condus de Elena Ionescu, de la Mandinga.

Loreen won Melodifestivalen a ajuns sa reprezinta Suedia dupa ce a fost votata de peste 670.000 de persoane.

Loreen are 28 de ani si se supara atunci cand este catalogata ca artista R&B. "Este aproape bizar. Nu ascult niciodata muzica R&B sau soul.

Muzica din care ma inspir este muzica aia care te introduce intr-un fel de transa. Atat prin voce, cat si prin muzica. Artisti ca Björk, o parte din muzica cantata de Enya, dar mai ales Lisa Gerrard".

Loreen a invatat sa cante la pian imitatandu-l pe minimalistul Michael Nyman si coloana sa sonora a filmului The Piano. "Vreau sa creez o muzica ce intr-adevar este se leaga de sufletul meu. Cred ca atunci muzica ajunge sa transmita cele mai multe stari".

Artista marturiseste ca nu are televizor, are doar un laptop pe care insa il foloseste doar pentru e-maluri si pentru programe de muzica. "Oamenii cu care muncesc ma urasc pentru faptul ca nici macar nu intru pe Facebook".

Euphoria, melodie scrisa si produsa de Peter Boström si de Thomas G:son, este al treilea single al lui Loreen (tot anul acesta, Thomas G:son a mai contribuit si la compunerea piesei pentru Spania, iar Peter Boström a lucrat la melodia Norvegiei). Loreen isi va lansa primul album in septembrie.

Suedia va intra in finala de pe pozitia a 17-a. Vezi ordinea de intrare in finala tarilor participante.

Finala Eurovision poate fi urmarita in direct sambata, 26 mai, la TVR, de la ora 22:00. Online, semifinala va fi difuzata pe eurovision.tv. Romania este a 14-a tara care intra in concurs. Moldova participa de pe pozitia a 26-a.