Sambata, 16 iunie, la Romexpo, Manowar a concertat pentru a treia oara in Romania, de aceasta data in cadrul OST Fest. In cadrul festivalului, trupa a anuntat lansarea noului album, intitulat The Lord Of Steel, in format digital. Noul album Manowar a fost prezentat in cadru restrans, pe 12 iunie, la studiourile Wisseloord.

coperta albumului The Lord Of Steel (Manowar)Foto: thekingdomofsteel.com

Iata cateva impresii despre material, redate intr-un comunicat remis redactiei:

"A fost suficienta a singura ascultare a celor 10 piese pentru a decreta ca albumul este exact ceea ce a promis Joey DeMaio, adica metal curat, putere in stare pura, energie nestavilita si un sound brutal si salbatic precum fortele naturii.

Avem de a face cu un material rasunator, in stilul caracteristic Manowar, insa bine ancorat in realitatea tehnologiei moderne. O intoarcere la radacina, insa una plina de prospetime, vigoare si energie. Fiecare instrument se individualizeaza pe anumite pasaje si fiecare din cei patru membri ai trupei are loc sa se manifeste si sa isi puna amprenta asupra produsului final. Cat despre vocea lui Eric Adams, este parca mai clara si mai patrunzatoare ca oricand.

Hail, Kill & Die are un sound impunator si potentialul de deveni un imn in randul fanilor. Forta piesei creste pe parcurs, asemenea unui tunet, solo-ul de chitara nu poate trece neobservat, iar partea vocala completeaza ansamblul precum lovitura unui traznet.

Expendable, piesa inspirata de seria cinematografica The Expendables, are tote ingredientele pentru a fi "ucigatoare" live: cu un tempo puternic "Expendable" invita la headbanging, iar refrenul este unul de care nu scapi prea usor.

Black List - este o piesa surpriza: intro-ul de bass, lung si rezonant creaza impresia unui track exclusiv instrumental, insa lucrurile nu sunt ceea ce par. Constructia imprevizibila doboara orice supozitii, ritmul e sustinut de duelul dintre bas si chitara, iar mesajul e unul in care oricine se regaseste, la un moment dat.

Manowarriors - piesa care are toate sansele sa devina un simbol in randul fanilor trupei, carora le si este dedicata. Un track rapid, adecvat pentru headbanging, asezonat cu un solo de chitara pe gustul celor care apreciaza virtuozitatea lui Karl Logan.

Righteous Glory - singura balada de pe album, este maiestoasa, solemna, patrunzatoare. Piesa parca isi trage seva din albumul conceptual Gods Of War, insa este golita de orice elemnte decorative, avand o acuratete si simplitate surprinzatoare. Cu o partea instrumeantala clasica, completata de interpretarea vocala pur si simplu rascolitoare, piesa va fi in topul preferintelor iubitorilor de balade si va starni interesul multor iubitori de sonoritati mai sensibile, fata de trupa MANOWAR

Born In A Grave este o incursiune in lumea misterioasa si intunecata a vampirilor, o poveste spusa tainic de vocea lui Eric Adams. De la primul acord pana la final melodia ia amploare intocmai la fel cu creturile noptii prind de puteri la lasarea intunericului.

Touch The Sky - este o noua materializare muzicala a mesajului "crede in tine insuti", concretizata intr-o modalitate sonora tipica trupei Manowar

El Gringo - tema sonora din filmul cu acelasi nume se bucura deja de popularitate in randul fanilor, ocupand pozitii fruntase in topurile de specialitate. O piesa interesanta, usor de retinut, care arata ca trupa nu se cantoneaza intr-o singura arie stilistica.

The Lord Of Steel emana forta bruta, determinare si vointa de neclintit. Melodia imbina ritmul sustinut, cu tipetele marca Eric Adams si versurile ce definesc filosofia Manowar: "For the glory of battle I will fight until I die/Better one day as an eagle than a lifetime as a fly"

Annihilation este, asa cum spune si numele, zdrobitoare si obsedanta, completand demonstratia de forta a trupei".

Pe 26 iunie o editie speciala CD-ului The Lord of Steel va insoti numarul 233 al revistei Metal Hammer UK - Steel Edition. Numarul respectiv va cuprinde si varianta digitala a albumului si va avea o sectiune ampla dedicata trupei Manowar. Ca bonus, revista va include si noul EP HolyHell, Darkness Visible - The Warning. Din 7 septembrie, CD-ul va ajunge si in magazinele specializate.

Materialul include 10 piese, iar fiecare dintre le spune alta poveste. Toate reflecta insa atasamentul trupei Manowar fata de valori precum corectitudinea si onoarea si sunt caracterizate de toate celelalte elemente pe care cunoscute de fanii Manowar.