​Dupa concertele sustinute in 2005 (Arenele Romane) si in 2010 (Romexpo, cu ocazia Sonisphere Festival), formatia de thrash metal Megadeth va sustine astazi un nou spectacol in Romania, de data aceasta la Romexpo, in cadrul OST Fest, dupa ora 19:00. Vezi ce melodii au cantat Dave Mustaine si colegii sai pe 15 iunie, in cadrul Hellfest (Franta). Multe dintre piesele de vineri vor fi interpretate si pe scena OST Fest.

MegadethFoto: hellfest.fr

Setlist Megadeth - 15 iunie, Hellfest (Franta)

1. Never Dead

2. Head Crusher

3. Hangar 18

4. Trust

5. In My Darkest Hour

6. Foreclosure of a Dream

7. She-Wolf

8. Dawn Patrol

9. Poison Was the Cure

10. Sweating Bullets

11. A Tout Le Monde

12. Angry Again

13. Guns, Drugs & Money

14. Whose Life (Is It Anyways?)

15. Public Enemy No. 1

16. Symphony of Destruction

17. Peace Sells

bis

18. Holy Wars... The Punishment Due / Mechanix

19. Silent Scorn

(sursa: setlist.fm)

Despre Megadeth

Fondata de Dave Mustaine in urma plecarii sale de la Metallica in 1983 in Los Angeles, Megadeth a devenit repede cunoscuta pe plan international, fiind pioniera miscarii thrash metal americane. In cei peste 25 de ani de cariera, Megadeth a vandut peste 30 milioane de albume, iar 6 albume consecutive au primit discul de platina in Statele Unite. Cu fiecare nou album lansat, recunoasterea si aclamatiile nu veneau doar de la fanii declarati, ci si din partea criticilor ce i-au nominalizat de 7 ori consecutiv la premiile Grammy Awards pentru „Best Metal Performance”.

Cel mai bine vandut album al trupei, "Contdown to Extinction” (1992), a intrat in Top 200 Billboard pe locul 2 in Statele Unite, castigand 2 discuri de platina si o nominalizare la premiile Grammy Awards.

Megadeth este una dintre formatiile care alaturi de Metallica, Slayer si Anthrax au format Big4 (Big Four of Thrash) si au concertat prima oara impreuna pe aceeasi scena in 16 iunie 2010 in Varsovia. Big4 au ajuns in acelasi an si in Romania.

In 2002, dupa ce membrul fondator Dave Mustaine a suferit o leziune grava a nervilor de la mana stanga, Megadeth se destrama. Doi ani mai tarziu, in 2004, spre marea bucurie a fanilor din intreaga lume, Mustaine se recupereaza fizic si reuneste iar trupa ce a starnit isterie pe marile scene ale lumii.

Printre cele mai cunoscute piese Megadeth se numara "Symphony Of Destruction”, „A Tout Le Monde”, „Hangar 18” si „Contdown To Extinction”.