Dupa concertele sustinute in 2006 (in Cluj-Napoca) si in 2009 (la Arenele Romane din Capitala), trupa W.A.S.P. revine in Romania astazi, la Romexpo, de la 17:30. Vezi ce melodii au cantat cei de la W.A.S.P. pe 6 iunie, la Metalfest (Milano, Italia). Setlistul va fi probabil prezentat si pe scena OST Fest.

W.A.S.P.Foto: wardboult.com

Setlist W.A.S.P. - 6 iunie, Metalfest (Milano, Italia)

1. On Your Knees

2. The Real Me (cover The Who)

3. L.O.V.E. Machine

4. Crazy

5. Wild Child

6. Hellion / I Don't Need No Doctor / Scream Until You Like It

7. Babylon's Burning

8. The Idol

9. I Wanna Be Somebody

(sursa: setlist.fm)

Despre W.A.S.P.

W.A.S.P. este una dintre cele mai cunoscute formatii americane de heavy metal. Infiintata in 1982, trupa se poate mandri cu 13 materiale discografice lansate pana in prezent (al 14-lea disc va aparea in aceasta toamna).

W.A.S.P. este un acronim faimos pentru White Anglo-Saxon Protestant. De-a lungul vremii au fost avansate diverse posibile variante care sa explice numele formatiei, neconfirmate insa. Intrebat intr-un inteviu despre semnificatia lui "W.A.S.P.", Blackie Lawless, frontman-ul trupei, avea sa raspunda: "nu suntem siguri, amice".

Blackie Lawless si colegii sai sunt recunoscuti pentru show-urile lor, considerate de multi scandaloase. In a doua jumatate a anilor '80, au existat o serie de amenintari cu bomba in locurile unde trupa urma sa cante, iar viata solistului Blackie a fost pusa in pericol de focuri de arma.

La reputatia trupei a contribuit inclusiv primul single, intitulat Animal, considerat imoral din cauza mesajului sau. De altfel, cantecul nu a fost inclus pe albumul de debut, de teama ca discul va fi interzis in magazine.

Trupa a mai socat si in cadrul turneului de promovare a albumului Kill F**k Die (1997), din cauza faptului ca show-urile includeau scene scandaloase, ca violarea unei calugarite si taierea unui porc.

Printre cele mai cunoscute piese ale formatiei se numara: Animal, L.O.V.E Machine, Wild Child, I Wanna Be Somebody.

Discografie: W.A.S.P. (1984), The Last Command (1985), Inside The Electric Circus (1986), The Headless Children (1989), The Crimson Idol (1992), Still Not Black Enough (1995), Kill F**k Die (1997), Helldorado (1999), Unholy Terror (2001), Dying For The World (2002), The Neon God part 1 - The Rise (2004), The Neon God part 2 - The Demise (2004), Dominator (2007), Babylon (2009). (albume de studio)

In prezent, W.A.S.P. inseamna: Blackie Lawless (voce, chitara), Doug Blair (chitara), Mike Duda (bas) si Mike Dupke (tobe).