Traficul rutier in zona Piata Constitutiei este restrictionat de marti, 14 august, ora 16.00, pana duminica, 19 august, ora 23.00, pentru amenajarea zonei in care Lady Gaga va sustine concertul de joi seara. Intrarea in zona de spectacol va fi permisa incepand cu ora 17,00, iar Lady Gaga va urca pe scena la ora 20.30. In deschidere vor canta Lady Starlight si The Darkness.

Lady GagaFoto: Reuters

Potrivit Politiei Rutiere, restrictiile se aplica pe urmatoarele artere:

- pe breteaua Ministerului de Finante, banda a III-a - incepand de marti, ora 16,00, pana pe duminica, ora 23,00. In intervalul 14 august, ora 22,00 - 19 august, ora 23,00, se va impune restrictionarea circulatiei pe banda I a ambelor bretele de circulatie;

- bd. Libertatii, banda I a sensului de mers dinspre bulevardul Natiunile Unite catre Calea 13 Septembrie, in perioada 15 august, ora 00,00 - 18 august, ora 8,00. Va fi restrictionat de asemenea traficul rutier pe breteaua Parchetului General, banda III, in perioada 15 august, ora 16,00 - 19 august, ora 23,00;

- in ziua concertului, joi, de la ora 10,00, pana pe 17 august, ora 5,00, se va restrictiona traficul rutier pe bulevardul Unirii, intre bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si pe bulevardul Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si bulevardul Natiunile Unite.

Politia Rutiera le recomanda bucurestenilor care vor participa la eveniment sa utilizeze mijloacele de transport public, in zona Pietei Constitutiei nefiind disponibile locuri de parcare. Celor care vor folosi autoturismul pentru deplasarea la concert, li se solicita sa evite patrunderea cu acesta in perimetrul apropiat Pietei Constitutiei, optand pentru locuri de parcare indepartate.

Rute ocolitoare

Conducatorilor auto care intentioneaza sa tranziteze zona pe timpul restrictiilor le este recomandat sa foloseasca urmatoarele rute ocolitoare:

- dinspre bd. Ghencea, prin Calea 13 Septembrie - bd. Tudor Vladimirescu - bd. George Cosbuc - bd. Regina Maria - Piata Unirii sau Calea 13 Septembrie - str. Izvor - str. B.P. Hasdeu - bd. Vasile Parvan - str. Stirbei Voda;

- dinspre Piata Alba Iulia: prin bd. Unirii - bd. I.C. Bratianu - Splaiul Independentei - Pod B.P. Hasdeu - str. B.P. Hasdeu - str. Izvor - Piata Arsenalului - Calea 13 Septembrie.

Turneul The Born This Way Ball - concertul din Piata Constitutiei

Concertul pe care Lady Gaga il va sustine pe 16 august in Piata Constitutiei din Bucuresti este primul concert din turneul The Born This Way Ball sustinut in aer liber, fiind a doua si ultima oprire a artistei in sud-estul Europei, dupa concertul de la Sofia, Bulgaria. Potrivit, organizatorilor, citati de Agerpres, vor fi depasite mai multe recorduri.

Cu o anvergura de aproximativ 150 m, o inaltime de 26 m si o pasarela lunga de aproximativ 120 de metri, scena pe care va canta artista stabileste un nou record pe piata din Romania, aceasta fiind totodata cea mai mare scena din lume construita vreodata pentru turneul unui artist.

Lady Gaga a cerut in mod special ca scena pe care va canta sa aiba o deschidere de cel putin 26 de metri si sa fie fara colturi. Intregul amplasament este conceput sub forma unui castel gotic, cu turnuri, sculpturi si capcane medievale, dupa cum insasi Lady Gaga si l-a imaginat, designul final fiind realizat de propria echipa a artistei, Haus of Gaga. Peste 220 de oameni si 55 de tiruri cu echipament si recuzita vor veni in Romania sa monteze scena evenimentului.

Zona de backstage se va intinde pe 1.200 de metri patrati, unul dintre cele mai ample spatii amenajate pentru un concert care a avut loc la Bucuresti. In aceasta zona se vor regasi 50 de cabine, sali si birouri, dar si un cort de 200 metri patrati ce va gazdui garderoba, in care se vor afla toate costumele si accesoriile divei pentru show-ul. Garderoba va fi pazita 24 de ore din 24 de trei agenti de paza, artista cerand in mod expres ca acestia sa fie nefumatori. In culise vor mai fi amenajate o bucatarie speciala pentru bucatarul personal al artistei, o sala de mese, un studio de repetitii si o cabina pentru machiaj si coafura.

Artista a cerut ca in cabina din backstage sa ii fie pusa la dispozitie televiziune prin satelit, la care sa fie conectat televizorul ce va fi amplasat acolo pentru minutele de relaxare de dinaintea concertului. Televizorul personal al artistei va fi montat chiar in cabina sa si va fi conectat la o retea de televiziune prin satelit care sa-i permita sa fie la curent, chiar si in ziua concertului, cu toate mondenitatile. Mai mult decat atat, managementul divei a insistat pentru instalarea unei retele de internet de mare viteza, pentru ca artista sa fie in permanenta legatura cu fanii sai prin intermediul retelelor de socializare.

Oaspete de seama in culise va fi si Fozzi, catelul artistei, care la randul sau va avea parte de un tratament special. Lady Gaga si Fozzi se vor bucura de cateva momente de relaxare in 'vanity room', precum si de o serie de sedinte de masaj si grooming pentru catel, intreaga atmosfera din culise fiind completata cu mai multe buchete de flori albe, fara miros, solicitate in mod expres de cantareata.

Meniul artistei va fi compus in mare parte din salate, peste si gratar, toate fiind pregatite de bucatarul personal numai din ingrediente organice. De asemenea, Gaga a cerut sa aiba la dispozitie in cabina sa, dar si la scena, o gama variata de bauturi energizante, shake-uri proteice cu multe vitamine, pentru a ramane in forma pe toata durata concertului din Piata Constitutiei.

Ca noutate, artista i-a invitat si pe fani sa vina la concert imbracati in costume extravagante, cele mai deosebite urmand a fi premiate de stafful artistei cu locuri in apropierea scenei, in Monster Pit. Bratarile de acces in Monster Pit vor fi distribuite chiar de membrii echipei Lady Gaga, in dupa-amiaza concertului.

Programul evenimentului

- intrarea in zona de spectacol va fi permisa incepand cu ora 17,00;

- spectacolul va incepe la ora 18,30 cu Lady Starlight, urmata, la ora 19,30, de The Darkness;

- Lady Gaga va urca pe scena la ora 20,30, ea urmand sa-si incante fanii cu un spectacol de aproximativ doua ore si treizeci de minute;

Biletele ramase disponibile pentru concert pot fi achizitionate in continuare atat online, pe www.myticket.ro, cat si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului. Pentru accesul la concert nu exista restrictii de varsta.

Lady Gaga

Cantareata Lady Gaga a devenit celebra gratie unor piese precum 'Bad Romance' si 'Poker Face'. In mai putin de trei ani de cariera, Lady Gaga a castigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizari), a stabilit doua recorduri mondiale si a inregistrat vanzari de peste 23 de milioane de exemplare din albume si 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o in 2010 'artistul anului' si 'cel mai bine vandut artist al anului'.