Membrii trupei Red Hot Chili Peppers, care concerteaza in premiera in Romania in seara aceasta, pe Arena Nationala, au ajuns la Bucuresti joi, in jurul orei 17.58, cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Baneasa, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Potrivit surselor citate, membrii trupei ar urma sa plece din Romania dupa sustinerea concertului de pe Arena Nationala. Miercuri, ei au concertat la Zagreb, iar de la Bucuresti vor pleca la Sofia, unde au programat un concert pe 1 septembrie.

Red Hot Chili PeppersFoto: myspace.com/redhotchilipeppers

Concertul Red Hot Chili Peppers la Bucuresti face parte din turneul de promovare a celui mai recent material discografic al trupei,"I'm With You". Turneul a debutat pe 27 iulie, in SUA, in prezent acesta desfasurandu-se in Europa.

Chad Smith, tobosarul trupei Red Hot Chili Peppers, a declarat, glumind, ca este fiul ilegitim al lui Ilie Nastase si al Nadiei Comaneci, joi, la sosirea pe aeroportul Baneasa, alaturi de colegii sai de formatie, cu care va sustine, vineri, un concert pe Arena Nationala din Capitala.

"Poate nu stiti, dar sunt fiul ilegitim al lui Ilie Nastase si al Nadiei Comaneci si am venit acasa", a declarat Chad Smith, glumind, jurnalistilor prezenti la aeroport.

Traficul rutier va fi restrictionat vineri, incepand cu ora 16.00, in zona Arenei Nationale, pentru accesul publicului la concertul formatiei Red Hot Chili Peppers, potrivit unui comunicat al Brigadei Rutiere a Capitalei.

Restrictiile de trafic rutier vizeaza Strada Maior Coravu, intre Soseaua Mihai Bravu si intrarea in stadion, si Bulevardul Pierre de Coubertin, intre Strada Vatra Luminoasa si stadion.

Brigada Rutiera a Capitalei recomanda, de asemenea, "utilizarea mijloacelor de transport public, in zona desfasurarii evenimentului nefiind disponibile locuri de parcare". Celor care doresc sa foloseasca autoturismul personal pentru deplasarea la concert li se solicita "sa evite patrunderea cu acesta in perimetrul apropiat Arenei Nationale, optand pentru locuri de parcare indepartate". Parcarea de la Arena Nationala dispune de numai 1.250 de locuri, la concert fiind asteptati zeci de mii de oameni.

Harta cu restrictiile si rutele ocolitoare poate fi consultata pe site-ul Brigazii Rutiere, www.brigadarutiera.ro, iar problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021/9544, se mai precizeaza in comunicat.

Informatii utile pentru concert

  • AAAK si Grimus vor canta in deschiderea concertului RHCP
  • Accesul publicului la concertul formatiei Red Hot Chili Peppers se va face, incepand cu ora 17.00, pe la cele trei intrari amenajate pe Bulevardul Basarabia, Strada Maior Coravu si Strada Pierre de Coubertin
  • Biletul achizitionat pentru acest concert permite accesul o singura data in stadion, pana la finalul programului. Cei care parasesc zona de concert si doresc sa reintre vor fi nevoiti sa cumpere un bilet nou
  • Este interzis accesul pe stadion cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 ml si deodorante), bidoane de plastic, cutii de bautura, conserve, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, scaune, arme, bauturi sau mancare, obiecte contondente, animale de companie, lanturi, aparate foto profesionale sau semiprofesionale (cu obiectiv detasabil) sau aparate de inregistrare audio-video. Spectatorilor le este permis accesul cu binocluri si casti de motor, cu mentiunea ca pe Arena Nationala nu vor exista cutii de valori
  • De asemenea, in cazul in care in seara concertului va ploua, fanilor trupei li se recomanda sa poarte pelerine de ploaie, deoarece le este interzis sa patrunda pe stadion cu umbrele. Pentru eficientizarea accesului la bar, pe Arena Nationala toate produsele vor fi comercializate in baza unor jetoane care vor putea fi procurate de la punctele special amenajate in incinta