O statuie a cantaretei Amy Winehouse va fi inaugurata la Londra pe 14 septembrie 2014, data la care artista britanica ar fi implinit varsta de 31 de ani. Proiectul este coordonat de Mitch Winehouse, tatal cantaretei, iar statuia va fi amplasata in cartierul londonez Camden, unde a locuit Amy Winehouse, anunta Mediafax, citand contactmusic.com.

Statuia va fi dezvelita cu ocazia unui concert de caritate care va avea loc in complexul Roundhouse. Informatia a fost data publicitatii la editia inaugurala a evenimentului Amy Winehouse Foundation Ball, care a avut loc saptamana aceasta, la Londra. Evenimentul a fost prezentat de producatorul muzical Mark Ronson, un bun prieten al cantaretei.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la varsta de 27 de ani, dupa ce s-a confruntat multi ani cu dependenta de alcool si de droguri. Moartea ei a fost una "accidentala" - potrivit rezultatelor anchetei facute de politie -, cauzata de abuzul de alcool.

Fanii si criticii laolalta i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv si combinatia unica de jazz si soul care ii caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fara exceptie, profund personala, de o candoare brutala. Cele doua discuri lansate in timpul vietii sale, "Frank" si "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vandut in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume. Lansat in 2006, "Back to Black" a devenit, dupa moartea divei, cel mai bine vandut album al secolului al XXI-lea, in Marea Britanie. Acel record a fost la randul lui doborat in decembrie 2011 de albumul "21" al cantaretei Adele.