Vineri, 15 februarie, la ora 12.00, a avut loc tragerea la sorţi a ordinii intrării celor 32 de piese calificate în faza semifinala a concursului national pentru Eurovision 2013.

La întâlnirea organizatorilor selecţiei naţionale Eurovision 2013 cu interpreţii şi compozitorii calificaţi au mai fost discutate detaliile tehnice pentru repetiţiile ce urmeaza sa aiba loc in zilele care urmează.

In urma tragerii la sorti, cele 32 de piese vor intra in concurs in doua grupe in zilele de 23 şi 24 februarie.

Potrivit TVR, săptămâna viitoare vor avea loc repetiţiile de sunet şi imagine pentru cele două semifinale – câte două zile dedicate fiecărei semifinale. Incepand de luni, 18 februarie, veţi putea asculta cele 32 de piese, aşa cum au fost ele interpretate la audiţiile în faţa juriului, pe site-ul www.tvr.ro/eurovision.

Nepoata lui Carlos Santana - Renee Santana -, Robert Turcescu si trupa, Luminita Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Vaduva, Andrei Leonte se numara printre cei pe care îi vom vedea pe scena concursului Eurovision 2013.

Printre cei care s-au înscris la preselectiile concursului national Eurovision, dar nu s-au calificat, se numara: Raluca Ocneanu, Irina Tanase (fosta concurenta la Vocea României), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buza, Tiptil, Andreea Lazar.

In urma semifinalelor, cele mai bune sase melodii din fiecare semifinala, alese de juriul de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finala. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selectia nationala Eurovision va fi prezentata anul acesta de varianta româneasca a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, împreuna cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA si vor prezenta spectacolele din 23 si 24 februarie (semifinalele), precum si finala din 9 martie a concursului Eurovision.