Formatia Zmei Trei, compusa din muzicieni romani si germani, sustine un turneu in Bucuresti intre 17 si 20 aprilie 2013. Ultimele doua concerte sunt programate vineri, 19 aprilie, ora 22.00 la Godot Cafe Teatru si sambata, 20 aprilie, ora 20.00 la Casa Carol 53.

Zmei Trei in concert la BerlinFoto: Zmei Trei

Zmei Trei (Ioan Constantin - muzicuta solo, Paula Turcas - voce, Adam Datcu - muzicuta armonie, Oli Bott - vibrafon, percutie, Mihai Victor Iliescu - chitara, voce, aranjament) a debutat in anul 2011 la Atelierul de Productie din Bucuresti in deschidere la Shukar Collective si de atunci a sustinut concerte pe scene renumite din Berlin, Bruxelles si Bucuresti. In Bucuresti vor sustine in premiera in noua componenta un concert in seara asta de la ora 20.15 la Teatrul de Arta , pe 18 aprilie, ora 20.00 la Aviatorilor, pe 19 aprilie, de la ora 22.00 la Godot Cafe Teatru si sambata, 20 aprilie, ora 20.00 Casa Carol 53.

Zmei Trei in concert la Berlin

Zmei Trei in concert la Berlin

Foto: Zmei Trei

Muzica Zmei Trei se poate defini ca o muzica aspra cantata cu suflet. Rough soul. Muzica directa, dreapta, taioasa ca o lama, fara ascunzisuri, fara pretentii, fara false identitati. Fara postmodernisme triviale, fara bullshit. Drept la inima, ca un glont de argint.

Sound-ul Zmei Trei este rezultatul unui experiment reusit din contraste. Fiecare dintre cei cinci muzicieni canta liber in propriul stil, diferit de al celorlalti, insa cu o mare sensibilitate in ceea ce priveste sunetul de ansamblu. Vocea puternica imbina stilul cel mai pur romanesc cu o frazare perfecta, specifica muzicii culte. Chitara sustine structura, mereu la limita dintre zonele clasic, folk si jazz. Muzicutele canta o experienta de zeci de ani in stilul traditional, iar vibrafonul improvizeaza jazz si progresiv.