Mai sunt cateva zile pana la primul concert Avishai Cohen la Bucuresti organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Israelului in Romania. Evenimentul ce va avea loc Joi 25 Aprilie cu incepere de la ora 20 la Sala Radio este in acest moment SOLD OUT. Pentru ca numarul doritorilor de bilete este mare, am decis sa suplimentam accesul la concert cu o serie limitata de bilete fara loc la pretul de 65 de lei. Ii rugam pe cei interesati sa se grabeasca cu achizitia lor din reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Avishai CohenFoto: Hotnews

Reamintim ca accesul in sala se face incepand cu ora 19:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Inregistrarile video sunt interzise pe toata durata concertului si nu vor exista interviuri inainte sau dupa concert.

Avishai Cohen (n.1970) este considerat unul dintre cei mai influenti o suta de basisti ai secolului XX, si totodata cel mai de succes artist de jazz israelian. Instrumentist, compozitor si vocalist, s-a remarcat prin numeroase colaborari cu muzicieni precum Bobby McFerrin, ChickCorea, Alicia Keys, Herbie Hancock sau Roy Hargrove.

In continuare, puteti citi un interviu cu Avishai Cohen in exclusivitate pentru Hotnews.ro.

Rep.: Este vreo diferenta intre a merge in turneu in Statele Unite si a concerta in Europa?

Avishai Cohen : Exista intr-adevar o diferenta, in Statele Unite distantele sunt uriase, asa ca este foarte obositor. Pe de alta parte, Europa are sali de concerte mai multe si mai interesante, oameni cu o cultura mai diversa. Prefer deci sa merg in Europa in turneu.

Rep:.: Sa imparta scena cu Chick Corea e un vis pentru multi muzicieni. Care au fost momentele pe care le pretuiesti cel mai mult dupa lunga colaborare pe care ati avut-o?

Avishai Cohen: Timpul petrecut cu Chick a fost foarte special, magic! A fost o adevarata scoala la care am invatat ce inseamna sa fii muzician profesionist si cum sa conduc o trupa.

Rep.: Faptul ca ai propria ta Casa de Discuri ti-a schimbat felul in care relationezi cu alti artisti? Care sunt planurile Razdaz Records?

Avishai Cohen: Am devenit mult mai interesat de ceilalti muzicieni, in special de cei tineri, sunt foarte fericit ca am sansa de a-i ajuta sa-si realizeze unele vise, lucru care reprezinta o sursa de inspiratie si pentru mine. Planurile pentru Razdaz Records includ semnarea unor artisti tineri senzationali despre care nu pot dezvalui prea multe acum, dar poti fi sigur ca e vorba de muzica foarte buna.

Rep.: Care e cea mai importanta lectie despre show business pe care un tanar muzician ar trebui sa o invete?

Avishai Cohen: Sunt bineinteles multe de invatat, trebuie sa fii atent la tot ce se intampla in show business, dar cel mai valoros lucru pe care il ai e muzica ta, daca nu-ti tradezi propriul crez restul vine de la sine.

Rep.: Ce-ti amintesti despre prima ta aparitie pe scena?

Avishai Cohen: Aveam cam zece ani si ma aflam intr-o tabara de vara in Statele Unite. Jucam un rol intr-o piesa de teatru in care trebuia sa cant impreuna cu o fata. Am fost foarte entuziasmat si mi-am dat seama ca vreau sa mai fac asta.

Rep.: Este ceva ce ai vrut sa experimentezi pe unul din albumele tale si inca n-ai facut-o?

Avishai Cohen: Da, vreau sa inregistrez cu oboi si coarde, sper sa se intample in 2013 acest lucru.