9 mai a fost ziua primei repetiții pentru reprezentantul României la Eurovision. Plin de nerăbdare și energie pozitivă, Cezar a urcat pe scena de la Malmö și a oferit celor prezenți, dar mai ales jurnaliștilor și fanilor Eurovision, un show cel puțin surprinzător.

Cezar la prima repetitie Eurovision 2013Foto: TVR

Programul pentru delegația României a început cu probele de sunet, la Malmö Arena, alături de o echipă de profesioniști de la SVT, televiziunea publică suedeză. Cezar și Alexandra Toma (backing vocal) au testat sonorizarea pentru piesa “It’s My Life”, iar alături de compozitorul Cristian Faur și de Dan Manoliu, șeful delegației noastre, au discutat cu echipa tehnică micile corecturi necesare.

Show la prima repetitie la Eurovision 2013

Show la prima repetitie la Eurovision 2013

Foto: TVR

A urmat repetiția în sine a show-ului, care a determinat câțiva dintre jurnaliștii care au urmărit-o să declare – așa cum am aflat mai târziu – că “avem un câștigător” și chiar să parieze pe piesa României! Cezar, îmbrăcat într-un costum negru cu piele, velur și pietre semiprețioase, creat special de designerul Doina Levintza, s-a impus pe scenă, demonstrându-și încă o dată calitățile vocale care i-au adus apelativul “The Voice” din partea fanilor.

“Pentru prima oară după multa vreme, avem o grafică excepțională!”, a declarat Dan Manoliu la finalul repetiției, continuând că “într-un show care este în primul rând unul de televiziune acest lucru contează foarte mult. Prima repetiție a decurs bine, iar probele de sunet au fost, de asemenea, mulțumitoare. Am început cu dreptul și sper să continuăm la fel”, a mai spus șeful delegației romane.

Dacă la Arenă nu au avut acces jurnaliștii, Cezar fiind însoțit aproape în permanență doar de echipa TVR și de cea a eurovision.tv – site-ul oficial al Eurovision Song Contest –, după repetiție, românii au fost conduși la Euroclub, un spațiu imens dedicat interviurilor, întâlnirilor cu presa și petrecerilor organizate pentru cei pasionați de acest eveniment. Zeci de jurnaliști și fani s-au înghesuit să discute cu reprezentantul României, să facă poze cu el, să ia autografe și să primească CD-uri cu piesa interpretată de el.

În această seară, la Drumul spre Malmö, de la ora 23.00, telespectatorii TVR 1 vor putea vedea primele imagini din culisele Arenei din Malmö, pregătirile de dinaintea repetiției, momentul interpretării pentru prima oară a piesei “It’s My Life” pe scena Eurovisionului, dar și reacții la cald atât ale artiștilor și dansatorilor,

Euroclub

Euroclub

Foto: TVR

cât și ale compozitorului, ale coregrafului Sergiu Anghel și ale șefului nostru de delegație, după încheierea repetiției. Emisiunea poate fi văzută și pe TVR HD, TVR Internațional, precum și online, pe www.tvrplus.ro.

Și în următoarele zile, Cezar va avea un program extrem de încărcat, cu numeroase apariții, concerte, talk-show-uri sau interviuri. El va concura în semifinala din 16 mai, unde piesa “It’s My Life” va intra în competiție pe poziția 17.