Cezar Ouatu a declarat joi noaptea, in conferinta de presa sustinuta dupa cea de-a doua finala a concursului Eurovision, ca se vede castigatorul editiei din acest an a concursului, dar ii considera de asemenea favoriti si pe concurentii din Georgia si Ucraina, transmite Agerpres.

Cezar Ouatu la EurovisionFoto: Eurovision.tv

Reprezentantul Romaniei a afirmat ca este fericit ca a a ajuns in finala, mentionand ca este pentru prima data cand un contratenor intra in finala Eurovision.

"Sunt foarte fericit ca am ajuns in finala. Este pentru prima data cand un contratenor intra in finala Eurovision. Vocea este suverana si voi incerca sa fiu si mai bun sambata. Multumesc tuturor celor care m-au votat. Am plans timp de o jumatate de ora dupa ce am aflat rezultatele. Sunt prea sensibil. Sunt foarte mandru sa imi reprezint tara si toti cantaretii de opera", a declarat Cezar Ouatu potrivit site-ului oficial al Eurovision.

Romania va intra in marea finala de pe pozitia a 14, potrivit tragerii la sorti care a avut loc la conferinta de presa. Pe prima pozitie va intra Franta, urmata de Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, Romania, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia si Irlanda.

Cezar, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a calificat in finala concursului cu piesa "It's my life" (muzica si versuri Cristian Faur), dupa ce joi seara a evoluat in cea de a doua semifinala a competitiei muzicale, organizata la Malmo, in Suedia.

Romania a fost a patra tara care a fost anuntata finalista, insa ordinea tarilor calificate a fost aleatorie.

In marea finala de sambata seara s-au calificat, din cele doua semifinale, 20 de piese, desemnate pe baza votului juriului si a publicului, care au contribuit fiecare la decizie cu 50%.

Cele mai bune performante ale Romaniei in competitia Eurovision au fost de doua ori locul al treilea, obtinut in 2010 de Paula Seling si Ovi cu piesa 'Playing with fire' si in 2005 de Luminita Anghel si Sistem cu 'Let Me Try', si o data locul al patrulea, in 2006, prin Mihai Traistariu cu 'Tornero'.

Trupa Mandinga a reprezentat Romania anul trecut in finala competitiei si s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia 'Zaleilah'.