Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, care s-a clasat pe locul al 13-lea in finala care a avut loc sambata la Malmo, a declarat, pentru Mediafax, ca, profesional si personal, se simte implinit, desi si-ar fi dorit un loc mai bun in clasamentul final, pentru el si pentru Romania.

Cezar Ouatu la EurovisionFoto: Agerpres/AP

"Eu, profesional si personal, ma simt implinit. Mi-as fi dorit un loc mai bun in clasamentul final, pentru mine si pentru Romania, dar stiu ca ceea ce a tinut de mine am facut. Show-ul nostru a iesit foarte bine, am muncit cu totii enorm si le multumesc tuturor celor care au facut posibil ca aceasta munca de echipa sa prinda forma. Le multumesc tuturor celor care au crezut in mine si au votat Romania. Romania ramane, insa, o tara negata oarecum de Europa, asa ca, in aceasta seara, cele doua mari familii - Scandinavia si 'Mama Rusie' - au invins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai tine de mine", a spus el.

  • Cum comentati locul pe care s-a clasat Cezar si punctajul primit de Romania de la celelalte tari?

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara, la Malmo Arena (Suedia), in timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a castigat competitia.

Astfel, editia din 2014 a concursului Eurovision se va desfasura in Danemarca, dupa ce Emmelie de Forest a castigat competitia din acest an cu piesa "Only Teardrops", care a obtinut un total de 281 de puncte.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") s-a nascut in Romania, intr-o familie de muzicieni, si a inceput sa studieze pianul la varsta de 6 ani. S-a remarcat pentru talentul sau muzical si a absolvit Liceul de Arta "Carmen Sylva" din Ploiesti. La 20 ani si-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic si special. A absolvit cu nota maxima sectia canto clasic la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano, una dintre cele mai importante scoli de muzica din lume, potrivit site-ului eurovision.tvr.ro, noteaza Mediafax.

A castigat peste 10 premii internationale la cele mai importante concursuri internationale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o cariera de peste 10 ani in lumea operei internationale, cu spectacole in cele mai importante sali si teatre din lume.

Cezar a decis in decembrie 2012 sa abordeze genul pop opera, imbinand genul opera cu cel pop opera pe aceeasi scena, intr-un concept inovativ si original pe plan mondial.

In acest an, pe langa participarea la Eurovision, Cezar are in plan doua colaborari internationale de anvergura, cu tenorul italian Andrea Bocelli si cu soprana romana Angela Gheorghiu. Tot in 2013, Cezar va lansa un single scris special pentru el de legendarul muzician Vangelis.