Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a cerut o ancheta pentru a descoperi de ce tara sa i-a dat 0 puncte Rusiei la concursul Eurovision de sambata, relateaza BBC. Oficiali azeri au declarat ca votantii si juriul au sustinut piesa Rusiei, presa de stat sugerand ca au fost nereguli la votare.

Farid Mammadov, reprezentantul Azerbaidjanului la EurovisionFoto: Captura YouTube

UPDATE Potrivit News.az, scandalul a fost discutat chiar de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, si omologul sau azer, Elmar Mammadiarov, potrivit paginii de Facebook a ministerului afacerilor externe din Rusia, iar Lavrov ar fi declarat: Aceasta actiune rusinoasa va primi un raspuns.

O sursa din MAE rus a declarat pentru RIA Novosti ca "in timpul negocierilor, partea azera a dat explicatii cu privire la 'punctele Rusiei'".

Rusia i-a dat punctaj maxim - 12 puncte - reprezentantului Azerbaidjanului, Farid Mammadov, si piesei sale "Hold Me", care a iesit in final pe locul doi in spatele castigatoarei Emmelie de Forest din Danemarca.

Reprezentanta Rusiei, Dina Garipova, a incheiat concursul pe pozitia 5, cu piesa "What if".

Ambasadorul Azerbaidjanului in Rusia a dezvaluit faptul ca presedintele Aliev a ordonat o ancheta si ca voturile se renumara. "Potrivit datelor referitoare la numarul de sms-uri, Rusia ar fi trebuit sa primeasca 10 puncte de la Azerbaidjan," a spus el.

Seful televiziunii de stat, Camil Guliev, a declarat la randul sau: "Speram ca acest incident, initiat probabil de anumite grupuri de interese, nu va umbri relatiile fratesti intre cele doua popoare".