Sandu Albiter, membru fondator al trupei Grup `74, deschide sezonul de vară cu o melodie total diferită faţă de cele pe care le-a avut până acum. Intitulată “Vara asta am un plan”, cea mai nouă piesă marca Sandu Albiter reprezintă o satiră atât la adresa societăţii şi a problemelor pe care le întâmpinăm zilnic cât şi la multitudinea de compoziţii muzicale pe care le vedem şi auzim în fiecare vară la radio şi TV.

Sandu Albiter - Vara asta am un planFoto:

În piesa “Vara asta am un plan”, Sandu Albiter priveşte cu umor realitatea care ne înconjoară: “Mi se pare amuzat ce văd în fiecare an în România şi nu numai. Sunt tot mai multe trupe de sezon care vor să se lanseze pe piața muzicală, iar pentru asta folosesc mai puțin vocea sau versurile. Se pare că este o modă să te afirmi în timpul verii, iar anul acesta m-am gândit şi eu să fiu în ton cu moda şi am făcut o piesă de sezon! Vreau să menționez, totuși, că atât versurile, cât și videoclipul au fost compuse în primul rând pentru a distra publicul. Sper că «Vara asta am un plan» să fie privită cu umor pentru că, la urma-urmei, este o piesă haioasă” a declarat Sandu Albiter.

Piesa este însoțită de un videoclip în ton cu versurile și mesajul transmis:

Sandu Albiter este unul dintre membrii fondatori ai formației pop-rock Grup `74, trupă alături de care s-a făcut remarcat în cadrul celor mai importante festivaluri de muzică din România. De asemenea, Grup`74 a susținut de-a lungul timpului turnee în țări precum Polonia, Finlanda, Danemarca sau U.R.S.S. Începând cu 1999, numele formației s-a transformat din Grup `74 în Albiter Blues Company.

La sfârşitul anului 2012, Sandu Albiter a scos un prim album solo - „Albiter Sound” – un proiect de suflet la realizarea căruia a lucrat alături de buni prieteni de-ai săi. Cu șapte albume scoase pe piață de-a lungul timpului, Sandu Albiter este unul dintre cei mai longevivi artiști din țara noastră.