Tenorul italian Andrea Bocelli a cantat pentru prima data pentru romani, sambata seara, intr-un concert foarte apreciat si indelung aplaudat, ce a avut-o ca invitata de onoare pe soprana romana Angela Gheorghiu, care i-a sedus cu vocea sa pe cei peste 20.000 de spectatori prezenti la spectacol, potrivit Mediafax.

Andrea Bocelli, unul dintre cei mai indragiti si mai cunoscuti tenori la nivel international, a cantat pentru romani pentru prima data si a adus cu el nu doar piese celebre din repertoriul sau, inclusiv de pe cel mai recent album - "Passione" - ci si invitati deosebiti. Invitata de onoare a lui Andrea Bocelli a fost soprana romana Angela Gheorghiu, fiecare aparitie a acesteia pe scena animand publicul, care a rasplatit-o cu numeroase aplauze.

Concertul a inceput dupa ora 20.30 cu "Gli arredi festivi" din opera "Nabucco" de Giuseppe Verdi, in interpretarea Corului Radio si a Orchestrei Nationale Radio, sub bagheta dirijorului Marcello Rota, imediat dupa care pe scena a intrat Andrea Bocelli. Tenorul italian, renumit pentru vocea sa inconfundabila, a avut parte de o primire foarte calduroasa din partea publicului roman si a continuat concertul tot pe muzica lui Giuseppe Verdi, cu "Il trovatore", dupa care le-a multumit spectatorilor.

"Va multumesc foarte mult. Ma bucur sa fiu aici (...) Este o mare onoare sa o am in aceasta seara alaturi de mine pe o mare soprana, Angela Gheorghiu", a spus Andrea Bocelli, in aplauzele publicului, care s-au intensificat in momentul in care pe scena si-a facut aparitia soprana romana.

Intr-o rochie rosie eleganta, Angela Gheorghiu a interpretat "Habanera" din opera "Carmen" de Georges Bizet, eclipsand-o in preferintele publicului pe soprana Paola Sanguinetti, care l-a insotit ulterior pe scena pe Andrea Bocelli, pentru a canta in duet "Ange adorable" din "Romeo et Juliette" de Charles Gounod.

Odata cu lasarea intunericului, pe scena de la Romexpo, a rasunat, in interpretarea lui Andrea Bocelli, celebrul cantec "La donna e mobile" din opera "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, fiind urmat de "Va, pensiero" din "Nabucco" de Verdi, si "O Soave Fanciulla" din "La Boheme" de Giacomo Puccini, pentru care pe scena a revenit soprana Paola Sanguinetti.

Finalul primei parti a concertului a readus-o pe scena pe Angela Gheorghiu, intr-un duet cu Andrea Bocelli care a fost foarte apreciat de catre public - celebrul duet "Brindisi" din "La Traviata" de Giuseppe Verdi.

"Festivalul" muzicii de calitate a continuat in partea a doua a spectacolului cu sopranele de origine italiana DIV4S - Denise, Isabella, Vittoria si Sofia - care au adus o interpretare inovatoare a uneia dintre mai cunoscute teme muzicale din lume - balada "Brucia la Terra" de Nino Rota din filmul "Nasul/ The Godfather".

Au urmat doua piese de pe albumul "Incanto" - "Vieni sul mar" si "Non Ti Scordar Di Me", aceasta din urma fiind interpretata in duet cu Angela Gheorghiu, care a revenit pe scena intr-o noua tinuta, de culoare albastra cu auriu. Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu au starnit din nou admiratia spectatorilor, care erau mult mai atenti de fiecare data cand pe scena aparea soprana romana.

Concertul a continuat cu melodia "En Aranjuez con tu amor" de pe albumul "Sentimento" al lui Andrea Bocelli, interpretata pe scena de la Bucuresti impreuna cu grupul CARisMA Crossover Guitar Duo.

Si pentru ca ii place sa fie inconjurat pe scena de dive, dupa cum a marturisit pe scena, Andrea Bocelli a invitat-o din nou pe scena pe Angela Gheorghiu, dupa care spectacolul a continuat cu DIV4S.

Cel mai asteptat duet al serii a fost probabil cel dintre Angela Gheorghiu si contratenorul Cezar Ouatu, care anul acesta a reprezentat Romania la competitia europeana Eurovision. "Sunt foarte fericit si onorat sa ma aflu in aceasta seara aici", a spus Cezar Ouatu, care a purtat un costum elegant, la care a asortat un papion. La randul sau, Angela Gheorghiu - care a stralucit intr-o noua rochie, de aceasta data de culoare neagra - a adaugat: "Sper ca toata lumea sa recunoasca aceasta splendida melodie romaneasca".

Ulterior, Angela Gheorghiu si Cezar Ouatu au interpretat cantecul "Copacul" de Jolt Kerestely, pe parcursul interpretarii cei doi impartasind gesturi tandre. Momentul celor doi artisti romani a fost foarte apreciat de spectatori, care i-a aplaudat indelung.

Dupa alte piese de pe cel mai nou album al lui Andrea Bocelli, "Passione", intre care si "La vie en rose", un duet virtual cu cantareata Edith Piaf, publicul a avut posibilitatea sa ii mai vada o data pe Angela Gheorghiu si Cezar Ouatu pe scena, de aceasta data insotiti de catre tenorul italian. La bis, cei trei au interpretat impreuna celebrul cantec "O sole mio", care de altfel s-a dovedit a fi cel mai cunoscut si mai apreciat din intregul spectacol, fiind aplaudat inca de la primele acorduri de catre public.

Un alt moment emotionant a fost cel in care, dupa o scurta ezitare, Angela Gheorghiu a interpretat alaturi de Andrea Bocelli melodia "Time To Say Goodbye". Acestia au fost rasplatiti cu ropote de aplauze, concertul incheindu-se aproape de ora 23.00 cu o alta piesa iubita de publicul roman - "Nessun Dorma".

Artistii, vocile lor deosebite si calitatea interpretarilor i-au incantat pe spectatori, multi dintre acestia exclamand la finalul ultimei piese: "Splendid".

Muzica de calitate a rasunat sambata seara in Bucuresti si a innobilat chiar si complexul Romexpo, un loc neobisnuit pentru un concert de o asemenea anvergura. Anuntat initial pentru Piata Constitutiei din Bucuresti, concertul a fost mutat la complexul Romexpo intrucat cererile de bilete au depasit toate asteptarile, in ciuda faptului ca pretul unui bilet fara loc a fost 150 de lei, in timp ce pretul unui tichet in zona VIP s-a ridicat la 1.400 de lei. Astfel, organizatorii concertului - Project Events, au anuntat inca din octombrie 2012 ca sunt nevoiti sa schimbe locatia, pentru ca un numar mai mare de romani sa aiba ocazia sa il asculte live pe inegalabilul Andrea Bocelli.

Angela Gheorghiu si Andrea Bocelli au mai concertat impreuna in 2009, la Colosseumul din Roma, in cadrul unui eveniment caritabil.