John Lydon, fostul solist al trupei britanice punk Sex Pistols, in varsta de 57 de ani, va primi de la organizatia BMI care se ocupa de drepturile in muzica distinctia "Icon Award", pentru contributia adusa muzicii. Cunoscut sub numele de scena Johnny Rotten, actualul solist al trupei Public Image Ltd a refuzat in trecut alte premii, relateaza Reuters.

Johnny RottenFoto: BMI

El ar urma sa devina "Idol" in muzica la gala care va avea loc in Londra, pe 15 octombrie.

Cu celebrul sau par portocaliu, Lydon a inspirat, ca membru al Sex Pistols, multe trupe punk prin piese precum "Anarchy in the UK" , care se opuneau sistemului.

"John Lydon este un adevarat idol, al carei influenta asupra muzicii, modei si artei s-a simtit in intreaga lume", a declarat presedintele BMI.

In 1996, Lydon a descris U.S. Rock and Roll Hall of Fame drept "a piss stain", atunci cand s-a anuntat ca Sex Pistols a fost inclusa in muzeul muzicii. Pe de alta parte, Lydon pare sa se fi "inmuiat" in ultimii ani, noteaza Reuters.

Lydon a parasit trupa Sex Pistols in 1978 si si-a format propria trupa, Public Image Ltd.. Aceasta s-a dezmembrat in 1990, insa s-a reformat in 2009. Anul trecut au scos primul album in 20 de ani, iar Lydon a conceratat luna trecuta la festivalul Glastonbury.