Legendarul artist Lou Reed, solist al trupei Velvet Underground intre anii 1960 si 1970, a murit in apropiere de orasul New York duminica, la varsta de 71 de ani, a transmis presa americana. Decesul interpretului pieselor "Walk on the wild side" si "Perfect day", a carui cauza nu a fost precizata, a fost anuntat initial de revista Rolling Stones pe site-ul sau de Internet, inainte de a fi confirmat de agentul artistului pentru cotidianul britanic The Guardian si pentru New York Times, anunta Mediafax.

Lou ReedFoto: Captura Youtube.com

Solicitati de AFP, nici agentul si nici casa de discuri a artistului nu au putut fi contactati pentru moment.

Cu cateva ore inainte de anuntul mortii sale, conturile oficiale de Twitter si Facebook ale solistului au publicat un ultim mesaj, intitulat "The door" (Usa): o fotografie a unui afis cu artistul lipit pe usa unei cladiri.

Primavara trecuta, acesta a suferit in Statele Unite un transplant de ficat in timp ce era "in pragul mortii", conform declaratiilor sotiei sale Laurie Anderson. "Nu cred ca se va recupera complet, insa isi va relua activitatile in cateva luni. Deja a inceput sa faca Tai Chi", a declarat artista intr-un interviu acordat jurnalului britanic The Times la sfarsitul lui mai.

Lou Reed si-a anulat de atunci o serie de concerte in aprilie si in special doua participari la festivalul Coachella din California.

Artistul a vorbit despre problemele sale cu drogurile si alcoolul in trecut: "Am incercat sa scap de droguri si bautura", scria el in 1992. "Insa nu a mers", a recunoscut el.

Nascut la New York in 1942, acesta s-a casatorit cu Laurie Anderson in 2008. Cuplul locuia la New York.