Pe 30 noiembrie la Sala Arcub din Bucuresti si pe 1 decembrie la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca se lanseaza al doilea numar al revistei Jazz Compas, prima publicatie din Romania dedicata jazzului si muzicii improvizate.

Jazz Compas nr.2Foto: Hotnews

Numarul al doilea al revistei este dedicat lui Jancy Korossy, personaj fascinant si seducator al jazzului national si international. Editia Omagiala Jazz Compas gazduieste o suita de articole si interviuri realizate de Florian Lungu, Daniela Nicolae si Catalin Milea. Criticul de jazz si omul de cultura Virgil Mihaiu semneaza editorialul acestui numar dedicat absentei jazzului in mass-media de larg consum, iar rubrica "Varf de compas" il are ca invitat pe Mircea Tiberian, profesor, compozitor, artist implicat in viata muzicala a momentului.

Pasionatii de jazz dar si cei aflati la inceputul relatiei de dragoste cu acest gen muzical vor descoperi in revista o serie de interviuri cu Tigran Hamasyan, Sorin Romanescu, James Carter; Catalin Toader semneaza un portret dedicat jazzului nordic al lui Jan Garbarek; Maria Balabas propune un mini-ghid de ascultare atenta. In paginile revistei se gasesc rubrici supriza, stiri despre evenimentele de gen (festivaluri, concerte importante, lansari de disc, proiecte ale artistilor romani), recenzii si comentarii ale oamenilor de jazz, jurnalistilor, muzicienilor si, nu in ultimul rand, ale cititorilor.