Grupul american rock Metallica a sustinut duminica seara un concert inedit, in fata a aproximativ o suta de spectatori, echipati cu casti, pentru a nu tulbura mediul inconjurator, scrie presa argentiniana, preluata de AFP.

Antarctica era singurul continent pe care celebra formatie nu cantase inca.

In acest inceput de vara australa, concertul programat la ora 22,30 a avut loc pe lumina, in apropierea unui ghetar, la baza stiintifica argentiniana Carlini, sub o cupola transparenta care proteja artistii si publicul de vantul glacial.

Cu capul acoperit cu fesuri si ochii protejati de ochelari de soare, muzicienii au cantat in fata oamenilor de stiinta si a persoanelor invitate de organizatorul evenimentului, un producator de bauturi racoritoare, pe un teren fara gheata.

Concertul a fost sonorizat cu ajutorul unui grup electrogen si a panourilor solare, dar fara amplificatoare si microfoane, fiind transmis online.

Potrivit revistei Rolling Stones, este al doilea concert sustinut pe Antarctica, dupa cel al grupului rock Nunatak, format din oameni de stiinta, in 2007, in cadrul unei serii de concerte sustinute simultan in diverse locuri de pe planeta pentru a sensibiliza oamenii in privinta incalzirii climatice.

Concertul integral poate fi urmarit aici.