Intre 24 ianuarie si 2 februarie are loc la Berlin cea de-a 15-a ediție a festivalului de muzică electronică CTM (Festival for Adventurous Music & Arts), care va cuprinde zece zile de concerte, expoziții, conferințe, workshop-uri, întâlniri de networking și discuții cu publicul într-un cadru informal.

Festivalul are loc în șapte locații de renume din oraș, între care clubul BERGHAIN, complexul KUNSTQUARTIER BETHANIEN și teatrul HAU (Hebbel am Ufer), reunind anual 200 de artişti şi personalităţi muzicale de vârf din întreaga lume şi fiind frecventat de un public de peste 20000 de oameni.

Împreună cu festivalul partener Transmediale (29.01.-02.02.) CTM este cel mai mare eveniment dedicat muzicii electronice și experimentale din Berlin. În cadrul unui program variat, care îmbină concerte, conferinţe, workshopuri și expoziții, festivalul oferă anual o privire de ansamblu asupra celor mai recente sau interesante tendinţe şi direcţii din muzica electronică.

Sub titlul Dis-Continuity, prezenta ediție se axează tematic pe redescoperirea unor pionieri ai muzicii electronice din întreaga lume, ale căror realizări muzicale au în continuare un impact notabil asupra muzicii contemporane.

Noutatea acestei ediții este și interesul deosebit față de scena muzicală emergentă în Europa Centrală și de Est. Printr-o serie de concerte și o amplă expoziție găzduită de Hebbel am Ufer, CTM va prezinta anul acesta realizările grupului creativ de cercetare Sound exchange dedicat investigării culturii muzicale experimentale din Europa Centrală și de Est.

Potrivit ICR Berlin prezența românească la ediția din acest an, va fi pentru prima dată deosebit de consistentă, nu doar prin participarea trupei de rock electronic experimental Rodion G.A, ci și prin participarea la workshop-uri și întâlniri de lucru a celor doi reprezentanți ai festivalului Rokolektiv, Cosmin Țapu și Mihaela Vasile. Trupa Rodion, alcătuită în prezent din Rodion Ladislau Roșca, Ion Dumitrescu, Andrei Dinescu, Horațiu Șerbănescu, Eugen Imecs şi Janin Pasniciuc va susține în data de 31 ianuarie primul său concert în Germania, în sala Berghain Kantine a celebrului club Berghain și va participa la o dezbatere deschisă în Kunstraum Bethanien.