Duo-ul francez Daft Punk a castigat cel mai prestigioase trofee in a 56-a gala a premiilor Grammy Awards, impunandu-se in special la categoriile cea mai buna inregistrare a anului si cel mai bun album al anului, cu "Random Access Memories", scrie AFP.

Imbracati in alb si cu casti pe cap, dar si tacuti pana la capat - conform reputatiei lor - cei doi francezi au castigat premiul Inregistrarea anului pentru melodia "Get Lucky", alaturi de Pharrell Williams.

Vorbind in numele "robotilor", Pharrell Williams, jumatate amuzat, jumatate stanjenit de tacerea celor doi francezi, a afirmat: "Pariez ca Franta este acum mandra de acesti tipi".

Celalalt mare castigator al serii este duo-ul rap Macklemore & Ryan Lewis, care a castigat patru trofee: trei la rap (interpretare, cantec si album pentru "The Heist") si revelatia anului.

Cei doi au oferit si cel mai memorabil moment al serii. In timp ce interpretau pe scena imnul lor rap de recunostinta pentru cuplurile homosexuale, "Same love", Queen Latifah a casatorit 34 de cupluri de homo si heterosexuali in sala.

Nici veteranii nu au fost uitati: Black Sabbath a obtinut titlul pentru interpretarea metal ("God is dead?") iar Led Zeppelin trofeul pentru albumul rock, cu "Celebration Day".

Cele mai importante trofee acordate la Grammy Awards:

Inregistrarea anului:

- "Get Lucky", Daft Punk & Pharrell Williams

Albumul anului:

- "Random Access Memories", Daft Punk

Melodia anului:

- "Royals", Joel Little & Ella Yelich O'Connor

Revelatia anului:

- Macklemore & Ryan Lewis

Albumul pop al anului:

- "Unorthodox Jukebox", Bruno Mars

Album rock al anului:

- "Celebration Day", Led Zeppelin