Uneori e greu sa te intelegi cu spiritul tau. Asta pentru ca n-ai incercat sa-i vorbesti in italiana, printr-o trompeta. Muzica lui Paolo Fresu poarta o conversatie lirica si introspectiva cu audiente din intreaga lume, iar acum o putem auzi pentru prima oara live, in Bucuresti. Tot in premiera, este sud-coreeana Youn Sun Nah, o prezenta pasionala si jucausa, cu o voce in registrul inalt, care te poarta prin aer in looping-uri intense, alaturi de copilotul sau, chitaristul suedez Ulf Wakenius.

Youn_sun_nah_credit_sung_yull_nahFoto: webPR.ro

Paolo Fresu Devil Quartet

Italianul Paolo Fresu e recunoscut de toata suflarea jazz-ului dupa sunetul distinct al trompetei sale. Unii vorbesc despre influenta lui Miles Davis, italianul este insa mai proaspat ca o dimineata in Toscana si mai activ decat un motor de Vespa pe care amantul fuge de sotul gelos.

Pe langa cele aproape 200 de concerte pe an, compune pentru cinema si balet, preda muzica si este director artistic la doua festivaluri internationale de jazz (Time in Jazz si Nuoro Jazz). Are un numar record de inregistrari, care se intind de-a lungul a 30 de ani de cariera si numeroase premii.

Paolo Fresu Devil Quartet canta la Bucuresti in formula: Paolo Fresu-trumpet, flugelhorn; Bebo Ferra-guitar; Paollino Dala Porta-bass; Stefano Bagnoli-drums.

Youn Sun Nah Duo

Nu suna ca o cantareata de jazz si nu arata ca o cantareata de jazz. Cu o voce pe care o foloseste ca un instrument muzical, sud-coreeana e o cascada capricioasa si imprevizibila la frontiera cu jazz-ul. Youn Sun Nah pare posedata in momentele de improvizatie, iar publicatia Le Monde o descrie ca un "OZN care intra in contact cu universul jazz-ului".

Initial actrita de musical in tara natala, sud-coreeana se muta la Paris si studiaza jazz-ul. 10 ani mai tarziu Guvernul Francez ii acorda ordinul "Cavaler al Artelor si Literelor" pentru merite deosebite in domeniul artei.

Youn Sun Nah canta impreuna cu chitaristul Ulf Wakenius - cunoscut pentru colaborarile sale cu Oscar Peterson, Niels-Henning Oersted Pedersen si Ray Brown. Suedezul o conduce cu virtuozitate, o provoaca si atinge corzile cu rapiditate, ca si cum ar presara ardei iute peste un jazz deja extrem de picant.

Programul evenimentului din 14 Octombrie:

Ora 19:00-Acces public

Ora 19:30- Youn Sun Nah Duo

Ora 20:30-21:00-pauza

Ora 21:00-Paolo Fresu Devil Quartet

Nu este permis accesul cu camera foto profesionale. Inregistrarile video sunt interzise pe toata durata concertului.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costa 85, 125, 145 de lei, in functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazineleGermanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

http://www.youtube.com/watch?v=t2Kki-mx7uw

http://www.youtube.com/watch?v=7U2h3reZ0dI

Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Italiei si al Institutului Italian de Cultura din Bucuresti.