Indie folk londonez, live la Bucuresti! Formatia britanica Fanfarlo va concerta, in premiera in Romania, pe 12 martie, in clubul Control din Capitala. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo - Let's Go Extinct. Biletele s-au pus in vanzare, online prin Easytickets.ro. Infiintata in 2006 de muzicianul de origine suedeza Simon Balthazar, Fanfarlo imbina in muzica sa elemente folk, indie rock si post-punk, folosindu-se de o gama eclectica de instrumente, de la vioara si mandolina, la trompeta si ferastrau muzical. Trupa are in palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) si proaspat-lansatul Let's Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu "Coldplay la debut".

Fanfarlo photoFoto: webPR.ro

Prezentat ca un album conceptual despre evolutia omenirii si viitorul posibil care ne asteapta, Let's Go Extinct este, inainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atat de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cat si de Brian Wilson sau Fleetwood Mac. "Toate cantecele pe care le-am scris par sa vorbeasca intr-un fel sau altul despre intrebarile la care teoria evolutionista incearca sa raspunda: unde ne aflam acum si incotro ne indreptam? Sa vorbim despre ciudateniile noastre si ale semenilor nostri! Asa ca, ne-am apucat sa tratam subiectul cu seriozitatea unor adolescenti pusi pe sotii", spune Simon Balthazar, cantaretul si principalul compozitor al trupei.

Inregistrat intr-un studio dintr-un sat izolat, in Tara Galilor, noul album Fanfarlo are fara indoiala o componenta metafizica. "Ne-am inspirat din Panspermia - una din teoriile despre originea vietii pe Terra, la care am adaugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar si scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Insa, intr-un final, piesele de pe album pot fi interpretate si ca simple povesti de dragoste", spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo - Let's Go Extinct poate fi ascultat in intregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct si live, la Bucuresti, miercuri 12 martie, la Control Club!

Balances inner turmoil with external grace. Tricky that. - Mojo

The end-times have rarely sounded so sweet. - Q Magazine

Like Coldplay's first album, it is as effortless as it is brilliant. - Daily Express

http://www.fanfarlo.com/

Fanfarlo - Landlocked (video)

Concertul Fanfarlo de la Bucuresti este organizat de Control Club si OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, in valoare de 45 de lei, pot fi achizitionate in avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Facebook event: http://www.facebook.com/events/202702533261291