Trupa Recycle Bin lanseaza vineri, 28 februarie 2014, in Club Fabrica, al patrulea album, intitulat sugestiv "Imparatia mustelor". Inspirat din titlul romanului lui William Golding - Imparatul mustelor, cel mai recent album al trupei Recycle Bin, "Imparatia mustelor", arata cum oamenii sunt transformati in animale prin indoctrinarea de catre biserica, prin infometare de catre politicieni si prin reducerea la tacere de catre jandarmerie si politie.

LANSARE 2014 - Imparatia MustelorFoto: Hotnews

<>, a declarat Bitza, voce si chitara Recycle Bin.

Al patrulea album Recycle Bin este dovada clara a expresiei: "daca vrei, poti". Produs 100% de catre Recycle Bin, acest album arata ca spiritul DIY (Do It Yourself) nu trebuie sa dispara si transmite un mesaj catre industria muzicala: "Asta stim sa facem si o facem bine!"

"Imparatia mustelor" marcheaza pentru Recycle Bin imbratisarea unui nou stil muzical: ska punk. Evolutia stilistica a fost posibila datorita celei mai recente schimbari in componenta formatiei, odata cu alaturarea a doi noi membrii: Sorin (trompeta) si Radu (trombon).

Evenimentul de lansare va debuta cu concertul formatiei de rockabilly/psychobilly "The Crazy Plumbers" si a trupei bucurestene de ska-punk Agora, fiind programat sa inceapa la ora 21:00. Intrarea la eveniment va costa 20 de lei, biletele putand fi procurate la fata locului, in Club Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50): http://www.fabrica-club.ro/contact.html

Mai multe informatii despre lansare puteti afla de pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/513587758749786/?fref=ts

Despre trupa

Recycle Bin s-a lansat pe 18 martie 2007, in formula: Pokemon (voce), Bitza (chitara), X-u' (tobe), Grimm (chitara bass). In curand a vazut lumina zilei si primul album, intitulat "Stupidity Tour". In septembrie li s-a alaturat Levi (chitara armonie). A urmat si primul turneu, in toamna anului 2007, care a cuprins orase ca: Timisoara, Deta, Cluj, Bistrita, Iasi, Roman, Suceava.

Trupa tanara si pusa pe fapte mari, la nici un an de zile dupa, in septembrie 2008, Recycle Bin a lansat cel de-al doilea album, denumit "Pokemon & The Bastards". O luna mai tarziu incepea al doilea turneu national, de aceasta data in mai multe orase: Arad, Timisoara, Resita, Deva, Deta, Cluj, Bistrita, Lugoj, Zalau, Sibiu, Iasi, Galati.

In seara de Craciun a anului 2008, dupa un extraordinar concert de colinde alaturi de formatia Niste Baieti, Cosmin (Pokemon), vocalul formatiei Recycle Bin, a plecat dintre noi. Povestea Recycle Bin nu s-a oprit insa aici, ci a continuat, parca si cu mai multa putere, insufletita de spiritul lui Pokemon.

In 2009, dupa un mini-turneu de revenire, formatia Recycle Bin a inceput sa lucreze la cel de-al 3-lea material discografic.

Tot in 2009, in luna septembrie, are loc prima editie a festivalului '''POKEFEST''', un festival organizat in memoria fostului vocal, Pokemon.

In vara lui 2010 este produs al treilea albul Recycle Bin, "Cronicile din Retardia", sub semnatura proprie, "Tomberon Records". Cele 12 piese exprima in stilul deja caracteristic al trupei, situatii si intamplari de pe meleagurile mioritice. In decembrie 2011, Levi este nevoit sa paraseasca trupa. Componenta Recycle Bin se intregeste prin cooptarea lui George in locul lui Levi.

Odata cu orientarea spre un stil nou, ska punk, in vara lui 2013, formatiei i se mai alatura doi noi componenti: Sorin (trompeta) si Radu (trombon).

Recycle Bin a avut onoarea sa apara pe aceeasi scena alaturi de numeroase trupe importante din tara si de peste hotare precum: La Plebe (USA), The Toasters (USA), Sick On The Bus (UK), Molotov Cocktail, (USA-RO), Silver Shine (HU), Anti-Clockwise (FR), Otake(FR), Daemon 340 (UK), Daily O.D. (FR), Under Authority Of (BELGIA), Bibi Ribozo & The Banditos (PL), 3 Feet Smaller (AU), Guano Apes, Zdob Si Zdub.

Componenta trupa:

Bitza - guitar & vocal,

Grim - bass,

George - guitar & b.vocal,

X-u - drums & b.vocal,

Sorin - trompeta

Radu - trombon

Contact:

fast_punk_kid@yahoo.com

https://www.facebook.com/recyclebinpunk