Selectia nationala Eurovision 2014 are loc sambata seara. Show-ul, programat sa inceapa la ora 20:30, va fi transmis in direct de TVR. Printre artistii care vor concura in finala se numara Paula si Ovi, Vizi Imre, Stefan Stan feat. Teddy K, Renee Santana. In urma ascultarii celor 150 de melodii validate sa participe la selectia nationala Eurovision, juriul a ales 12 piese care sa concureze in finala din 1 martie.

Dintre cele 12 de melodii calificate, telespectatorii impreuna cu juriul de specialisti vor alege cantecul care va reprezenta Romania in acest an la finala internationala a concursului, in Copenhaga. Selectia nationala se va desfasura la Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

In total au fost 159 de melodii inscrise in acest an la Eurovision, 150 au intrat in preselectie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. In spectacolul din 1 martie, cele mai bune 12 melodii anuntate vor fi supuse jurizarii publicului larg, dar si votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.