Mai sunt doar doua zile pana la show-ul live pe care clubul Control din Bucuresti are onoarea sa-l gazduiasca, in premiera in Romania: joi 20 martie, dupa ora 21, cunoscutul muzician italian Teho Teardo va concerta alaturi de legendarul Blixa Bargeld, liderul influentei trupe germane Einsturzende Neubauten si chitarist pentru o lunga perioada in Nick Cave & The Bad Seeds. Cei doi artisti vor fi acompaniati pe scena de un cvartet de muzicieni autohtoni: Mihai Balabas (vioara intai), Alina Horez (vioara a doua), Andreea Retegan (viola) si Corina Ciuplea (violoncel).

Teardo & BlixaFoto: webPR.ro

Concertul face parte din turneul de promovare a albumului Still Smiling (2013), rezultatul ineditei colaborari dintre Teho Teardo si Blixa Bargeld. Un numar limitat de bilete mai sunt disponibile online pe Easytickets.ro si la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4). In timpul concertului, fumatul in sala nu va fi permis.

Teho Teardo si Blixa Bargeld s-au intalnit in 2009, cand au colaborat la realizarea piesei de teatru Ingiuria. La scurt timp, au scris impreuna piesa A Quiet Life, pentru soundtrack-ul filmului cu acelasi nume. Aceasta compozitie a dat startul unui proces creativ de doi ani, din care a rezultat LP-ul Still Smiling, un album care experimenteaza in jurul fuziunii dintre instrumentele clasice cu corzi: violoncel, vioara, chitara, si cele electronice.

Pe album sunt 12 piese, inclusiv o versiune noua a melodiei A Quiet Life si un cover dupa Alone With The Moon a celor de la The Tiger Lillies. La realizarea albumului au colaborat, printre altii, The Balanescu Quartet si violoncelista Martina Bertoni. Versurile sunt in engleza, italiana si germana, iar stilul arata o latura mai putin cunoscuta a lui Blixa Bargeld - mai calda si mai intima in comparatie cu prestatia sa din Einsturzende Neubauten.

http://tehoteardo.com/ http://blixa-bargeld.com/

A trans-Alpine alliance of the highest order, (...) Still Smiling is a playful, intelligent album, a series of personal and observational sketches of a disquieting world. - The Quietus

Blixa Bargeld's collaboration with Italian composer Teho Teardo finds him in fine fettle on a group of typically sardonic songs set to unusual string and electronic arrangements performed with The Balanescu Quartet. - The Independent

Teho Teardo & Blixa Bargeld - What If

Teho Teardo & Blixa Bargeld - Mi Scusi (video): http://www.youtube.com/watch?v=nXzcBpIGKas

Concertul Teho Teardo & Blixa Bargeld de la Bucuresti este organizat de Control Club in colaborare cu OneDay. Biletele la acest eveniment sunt in numar limitat (400) si pot fi achizitionate in avans (pana miercuri 19 martie inclusiv) la pretul de 80 de lei, online pe Easytickets.ro: http://www.easytickets.ro/#/events/details/id/26 sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr.4). In ziua evenimentului (joi, 20 martie), biletele vor mai putea fi cumparate doar de la Control Club.

Accesul la eveniment se va face incepand cu ora 21. Pe durata concertului, fumatul in sala nu va fi permis. De asemenea, este interzis accesul cu aparate foto profesionale si aparatura de inregistrare audio-video.

Eveniment Facebook: http://www.facebook.com/events/184456045098192