Actorul si cantaretul britanic Hugh Laurie, vedeta serialului de televiziune "Dr. House", care si-a dezvoltat in ultimii ani si o cariera internationala de muzician, va concerta pe 12 iulie, la complexul Romexpo din Bucuresti, potrivit site-ului oficial al artistului, anunta Mediafax.

Hugh Laurie in concertFoto: Captura YouTube

Starul britanic a jucat rolul principal, cel al medicului Gregory House, in serialul de televiziune "Dr. House", care s-a incheiat in 2012, dupa cel de-al optulea sezon.

Anul trecut, Hugh Laurie si-a lansat cel de-al doilea album muzical din cariera, "Didn't It Rain". Albumul, care include piese jazz si blues, urmeaza materialului discografic lansat de Hugh Laurie in 2011, o colectie de piese blues intitulata "Let Them Talk". Lansarea acestui prim album a fost urmata de un turneu de promovare, Laurie sustinand primul sau concert live din cariera in Germania, la Hamburg, in aprilie 2011.

"A fost una dintre cele mai teribile experiente din viata mea", declara, la momentul respectiv, pentru The Hollywood Reporter, Hugh Laurie despre acest prim concert. El a adaugat ca s-a gandit la modul serios sa apese alarma pentru incendii pe care o vazuse in holul clubului unde a sustinut concertul, pentru a-l anula in ultimul moment.

Ulterior, Laurie a sustinut alte peste 100 de concerte. Primul sau album s-a vandut in peste un milion de copii, iar vedeta in varsta de 54 de ani a sustinut concerte, alaturi de trupa sa, The Copper Bottom Band, in SUA, Europa, America de Sud si Rusia.

Noul album al lui Laurie, care canta la pian de la varsta de 6 ani, include piese datand din epoca pionierilor genurilor blues si jazz - W.C. Handy ("St Louis Blues") si Jelly Roll Morton ("I Hate A Man Like You") -, dar si cantece mai noi, precum cele ale Dr. John ("Wild Honey") si Alan Price of The Animals ("Changes").

Hugh Laurie si The Copper Bottom Band au pornit din nou in turneu in America de Nord, in octombrie 2013.

Hugh Laurie s-a nascut in Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford si Eton. A jucat in filme de lungmetraj precum "Ratiune si simtire" (1995), seria "Stuart Little", "Maybe Baby" (2000), "Street Kings" (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorita rolului sau din serialul TV "Dr. House", pentru care a trebuit sa renunte la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu doua premii Globul de Aur si alte trei nominalizari la prestigioasele trofee, doua premii ale Sindicatului actorilor americani, doua premii ale Asociatiei criticilor de televiziune si a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.