Mariza, diva internationala a muzicii fado, va lansa la inceputul lunii aprilie un material mult asteptat de milioane de fani din intreaga lume: primul album best of din cariera. Albumul va reuni o selectie a celor mai cunoscute si premiate hituri ale solistei, dar si compozitii noi si reeditari muzicale in premiera. Celebrele melodii de fado vor putea fi ascultate live intr-un concert magistral organizat de Amphitrion, sub auspiciile Ambasadei Portugaliei la Bucuresti, pe data de 15 mai la Sala Palatului.

Mariza_15 Mai_AmphitrionFoto: webPR.ro

„Best Of Mariza”, albumul ce reuneste cele mai cunoscute piese interpretate de Mariza inca de la debutul artistei pana in ziua de astazi, va fi lansat pe data de 14 aprilie in trei editii: standard, digital si special. Printre piesele ce au transformat-o pe solista portugheza in regina incontestabila a muzicii fado se numara „LOCURA”, „ROSA BRANCA”, „PRIMAVERA”, „RECUSA” sau „Ó GENTE DA MINHA TERRA”, toate fiind incluse pe noul material discografic. Editia standard include 20 de piese, 17 compozitii alese din cele 5 albume de studio lansate de artista, dar si doua piese noi ("O Tempo Não Pára" si "É ou Não É"), precum si o melodie bonus – „Smile”, o reinterpretare a compozitiei originale semnate de Charlie Chaplin. Editia digitala a albumului „Best Of Mariza” va oferi in plus ascultatorilor o serie de duete alaturi de Concha Buika, Miguel Poveda si José Mercé. Editia speciala va fi lansata exclusiv pentru fanii din tara natala si va include un dublu CD pe care se vor afla 12 piese votate special de fanii artistei pe pagina de Facebook a acesteia. Noul album se alatura materialelor discografice de succes ce au cucerit o lume intreaga, dand dovada unei cariere muzicale impresionante si de mare impact in spatiul artistic international.

Cu un repertoriu bine inradacinat in istoria clasica a muzicii fado, Mariza a inceput sa cante inca de la o varsta foarte frageda intr-o varietate de stiluri muzicale, imbinand poezia muzicii folk portugheze, cadentele arabice cu ritmurile africane si braziliene. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzica, Mariza a reusit sa transforme povestile culturii traditionale portugheze in adevarate legende muzicale ce au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezente artistice contemporane pe scena internationala de World Music.

Mariza, diva internationala a muzicii fado, va concerta in aceasta primavara la Sala Palatului pe data de 15 mai, primele trei categorii de bilete fiind vandute aproape in totalitate. Ultimele bilete pentru concertul indragitei soliste mai sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Salii Palatului si online, pe www.myticket.ro si pe www.iabilet.ro, la preturi cuprinse intre 85 si 215 lei.

Mariza - Rosa Branca