​Sambata 29 Martie, revista Jazz Compas şi ARCUB prezinta la sala Arcub o seara de jazz alaturi de JAZZAPPELLA – My Butterfly si Cristian Soleanu – The Art of Quartet.

JazzCompasLiveFoto: Hotnews

JAZZAPPELLA – My Butterfly este singurul grup vocal de jazz din România care cântă à cappella, fără acompaniament instrumental. Repertoriul abordat este foarte divers, de la jazzul clasic şi contemporan, până la hit-uri pop, şansonete, colinde sau teme celebre din muzica de film. Calităţile interpretative ale membrilor grupului au fost apreciate de public dar şi de critica de specialitate şi asta datorită sunetului lor, aranjamentelor muzicale admirabile şi a fanteziei improvizatorice.

De la înfiinţarea în 2010 şi până acum, grupul a fost aplaudat în toată ţara pe scenee de festival, de teatru sau de club, locuri unde a fost primit cu mult entuziasm. În următorul număr din revista Jazz Compas veţi putea citi la rubrica Artist Catalog, un interviu extins cu membrii grupului: Ana - Cristina Leonte, Ana Bancescu, Bogdan Tudor, Elena Moroșanu, Zoltan Andras, în care aceştia dezvăluie câteva din secretele experienţei lor pe scenă. JAZZAPPELLA – My Butterfly, înseamnă venirea primăverii şi un recital de excepţie. Ora de începere 20:00

CRISTIAN SOLEANU – The Art of Quartet Quartet-ul condus de redutabilul saxofonist Cristian Soleanu şi Vlad Popescu, baterist de referinţă, lider de grup şi educator, avându-i alături pe chitaristul Sorin Romanescu şi mai tânărul Adrian Stoenescu la orgă Hammond - propune o combinaţie sonoră inedită atât ca instrumentaţie cât şi concepţie muzicală. Individual, membrii proiectului The Art of Quartet pot fi găsiţi în colaborări muzicale din cele mai diverse, iar experienţa lor se reflectă în muzica grupului care include compoziţii proprii cu influenţe din zone stilistice precum jazz-funk, drum’n’bass, rock, unite însă de dragostea comună pentru tradiţia jazzului şi a improvizaţiei în acest spirit.

The Art of Quartet poate să amintească de sound-ul unor grupuri celebre precum Überjam al lui John Scofield, Elastic Band ori James Farm (cu Joshua Redman). Proiectul readuce în premieră anul acesta câţiva din muzicienii de top de pe scena de jazz de la noi, un grup în care improvizaţia colectivă şi individuală, interplay-ul şi aranjamentele, performanţa de înaltă ţinută, justifică pe deplin numele acestui concert: The Art of Quartet. Ora de începere 21:30

Concertele se vor desfăsura pe scena Sălii Arcub din Bucureşti, Str. Batişte nr. 14 Cele două recitaluri vor avea loc sâmbătă, 29 martie 2014, la orele 20:00 şi 21:30.

Accesul publicului în sală se va face începând cu orele 19:30

BILETE Biletele se pot cumpăra prin platforma http://bilete.arcub.ro/ sau de la casa de bilete ARCUB din strada Batiste nr. 14, Bucureşti. (Achiziţionate la intrare în ziua evenimentului, biletele vor fi în număr limitat, vă recomandăm achiziţionarea online http://bilete.arcub.ro/)

CONCURS Participanţii la eveniment vor putea câştiga premii surpriză prin tragere la sorţi în seara Jazz Compas Live. Aflaţi mai multe pe pagina Facebook Jazz Compas sau la http://www.jazzcompas.com

JAZZ COMPAS LIVE Este un eveniment organizat de revista de jazz și muzică improvizată Jazz Compas www.jazzcompas.com în parteneriat cu ARCUB, şi presupune sesiuni extraordinare de concerte, workshopuri, sesiuni de autografe, audiţii şi întâlniri cu artişti români şi străini.