Dupa ce a ridicat sala in picioare la concertul de lansare de la Sala Radio din Bucuresti, al doilea oras din turneul de promovare a noului album semnat Alexandrina "Flori de Spin" este Timisoara, orasul in care albumul a fost inregistrat. Biletele pentru concertul ce va avea loc duminica, 13 aprilie, de la ora 19, in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, s-au pus in vanzare in reteaua Eventim.

Flori de Spin Timisoara - 13.04Foto: webPR.ro

La concertul de lansare, alaturi de Alexandrina vor urca pe scena: Petre Ionutescu, Gabriel Almasi, Alexei Turcan, Mihai Moldoveanu, Sergiu Catana si invitati surpriza. Partea vizuala a spectacolului va fi asigurata de Cote.

Nascuta in Chisinau, Republica Moldova, intr-o familie de artisti, Alexandrina Hristov a inceput sa cante la pian si sa compuna inca de la varsta de 8 ani. Petrecand mult timp in atelierul tatalui sau (un pictor cunoscut in Republica Moldova), Alexandrina s-a apropiat de artele plastice, urmand Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau - in toata activitatea ei ulterioara, muzica si pictura au ramas strans legate. In urma aparitiei in filmul lui Paul Cuzuioc, Trois femmes de Moldavie, al carui soundtrack contine si piese proprii, Alexandrina a atras atentia publicului romanesc, mutandu-se in Bucuresti in 2007, unde si-a inceput activitatea concertistica.

Inca de la inceput, vocea sensibila si inconfundabila, stilul situat la confluenta genurilor si versurile incarcate de ludism, de imagini plastice, metafore si referinte culturale au impus-o pe Alexandrina pe scena bucuresteana. Primul album, Om de lut, aparut in 2009 si continand hituri ca Printre Flori, Noi doi, Roule le taxi sau Maria (de leagan), a fost primit fantastic atat de catre publicul larg cat si de media, Alexandrina fiind invitata in emisiuni la TVR, ProTV si Antena 1, dar si la evenimente importante precum Festivalul de Jazz de la Garana sau TIFF.

Cum Alexandrina canta in limbile romana, franceza si rusa, faima ei a depasit hotarele tarii, fiind invitata in concerte la Paris, Nantes, Londra, Moscova si Sankt Petersburg. De asemenea, complexa personalitate artistica a Alexandrinei a atras materiale ample in presa, cele mai recente fiind aparitia pe coperta primului numar al revistei All Hollow si un lung interviu in numarul din septembrie 2013 al revistei The One.

Deschiderea catre genuri muzicale diverse a facut ca piesele Alexandrinei sa fie remixate de artisti de pe scena electronica locala, precum Silent Strike, Matze, Dan Handrabur sau Secuem.

Asteptat de fani timp de aproape 5 ani, noul material discografic, Flori de Spin, este un punct de cotitura in muzica Alexandrinei. Fiind un album produs 100% de ea, compozitiilor si versurilor proprii li se adauga orchestratia originala, updatata la sonoritatile contemporane. Pe langa cele patru single-uri aparute deja: Orasul Umbre, Pijamale reci, Flori de spin si Spre sud, albumul contine atat piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum Avionul de aur, Te simt, Cea mai frumoasa parte din lume, cat si piese noi.

"Flori de Spin e o buna bucata din viata mea. Piese noi, piese vechi. Scrise printre triste sau fericite insomnii. Este prima mea experienta in orchestratie muzicala. Flori de spin e feminin si de ascultat in casti. Noaptea, in singuratate", a declarat Alexandrina in emisiunea Guerrilive, la Radio Guerrilla.

Noul album Alexandrina - Flori de Spin este disponibil in format digital, pe pagina de Bandcamp a artistei, pe iTunes, Deezer si majoritatea platformelor digitale de distributie muzicala. Albumul poate fi achizitionat si in format fizic (CD) la evenimentul de lansare de la Timisoara. Fanii din Bucuresti pot gasi albumul la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) sau la Shift Pub (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 17).

Biletele la concertul Alexandrinei de la Timisoara - Sala Capitol a Filarmonicii Banatul costa 50 de lei si sunt disponibile in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti & Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Facebook event: http://www.facebook.com/events/1407678459496349

Galerie foto: http://www.iconcert.ro/poze-alexandrina-flori-de-spin-sala-radio-bucuresti.html

Web: www.alexandrina.ro

Facebook: http://www.facebook.com/alexandrinamusic

Bandcamp: http://alexandrina.bandcamp.com

YouTube: http://www.youtube.com/user/AlexandrinaOfficial