Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale - jazz, blues, pop si muzica clasica revine in 2014 cu concerte live de exceptie. Sub sloganul "It's all about live quality music!", editia cu nr. 21 a Festivalului International EUROPAfest prezinta peste 300 de artisti din 45 de tari.

EUROPAfest - 2014Foto: webPR.ro

Festivalul debuteaza pe 8 mai cu un concert tematic - Swiss Jazz Night - Jazz in the Theatre, organizat in parteneriat cu Ambasada Elvetiei in Romania si Primaria Municipiului Bucuresti. Scena Salii Majestic a Teatrului Odeon va rasuna in acordurile muzicienilor din Elvetia, Grecia, UK si Australia. Cu aceeasi ocazie are loc sarbatorirea Zilei Europei, un moment aparte al concertului reprezentandu-l interpretarea Imnului Europei pe ritmuri de jazz. Spectacolul va cuprinde si alte surprize.

Pe 9 mai se deschide scena Caffe Festival, la Ibis Caffe cu concertul celor de la Vassilis "Blue" Sotiriou / Grecia, Elvetia care prezinta un amestec bine proportionat de blues, funk, soul si muzica jazz. Tot pe 9 mai EUROPAfest continua la Marul de Aur cu trupa Alex Hahn & The Blue Riders / UK, Australia, care aduce un tribut Ettei James.

Pe langa cele doua evenimente bucurestenii au ocazia sa participe la inca 10 evenimente, printre care mult-asteptatele concerte de jazz, blues si pop, cea de-a opta editie Bucharest International Jazz Competition prezentata in cadrul evenimentului EUROPAfest – 100% jazz and more, cu trupe de jazz din 21 de tari, Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti", la care s-a inregistrat un numar record de participanti intr-un concurs din Romania: 143 de participanti din 38 de tari si concerte after-hours in spatii neconventionale.

Din anul 2005 festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Agenda EUROPAfest este plina de evenimente atractive incat iti e greu sa bifezi doar unul singur! De aceea, organizatorii te asteapta sa li te alaturi oricand in perioada 8 - 24 mai pentru a sarbatori muzica de calitate. Detalii despre concertele viitoare si bilete se gasesc pe site-ul www.jmEvents.ro si pe pagina de Facebook.