Bucharest International Jazz Competition, desfasurat sub egida EUROPAfest aduce pe scenele Capitalei 22 de trupe din 21 de tari: Bulgaria, Canada, Cipru, Columbia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, India, Israel, Italia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, SUA, Ungaria. Sub sloganul "100% jazz and more" evenimentul prezinta concerte de exceptie, jam sessions si workshopuri.

Bucharest International JazzFoto: jmEvents.ro

Anul acesta jazz-istul american Mike Davison va sustine workshop-ul "Cuba: Rhythm in Motion", iar jam session-urile vor alatura artisti cu backgrounduri culturale diferite. Publicul va vedea cum suna jazz-ul din S.U.A. alaturi de cel european si sud-american. Cu evenimente internationale prestigioase in portofoliu, participantii vor transforma Bucurestiul in capitala jazz-ului mondial.

Publicul va cunoaste noile tendinte, proiecte indraznete, "creme de la creme" ale noii generatii de jazz mondiale, concepte bine definite toate prezentate in evolutii inedite.

Daca jazz-ul inseamna versatilitate, forta si libertate prin excelenta, evenimentul EUROPAfest - Bucharest International JAZZ Competition este o adevarata explozie de culoare si energie. Totul se petrece spontan, bazandu-se pe inspiratie, talent si pe improvizatia de moment. Forta pozitiva pe care o genereaza jazz-ul si proiectele trupelor tin salile pline de fiecare data. In 2014, EUROPAfest - 100% jazz and more se va derula la Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, dar si in spatii neconventionale precum Ibis Cafe.

De-a lungul celor 8 editii, Bucharest International Jazz Competition a capatat reputatia de cel mai puternic concurs international de jazz din regiune si a fost cotat de catre BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa.

Sub sloganul "It's all about live-quality-music!" EUROPAfest 2014 se deruleaza intre 8 si 24 mai, oferind concerte de jazz, blues, pop si clasic cu peste 300 muzicieni din 45 tari. Agenda sa cuprinde: Europe's Day Concert, concerte live de jazz, blues, pop concursuri internationale, jam sessions, workshop-uri, caffe festival, festival's corner si Gala. Agenda completa a festivalului si informatii despre bilete pot fi gasite pe site-ul www.jmevents.ro sau urmarind pagina de facebook EUROPAfest.

Referinte:

www.jmEvents.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest